İlk kez yer aldığımız Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda, Zonguldaklı 17 yaşındaki gülleci Emel Dereli, 17.50’lik derecesiyle 3’üncü oldu. İngiltere’de ay-yıldızlı forma ile bronz madalyayı boynuna takan Dereli, ligi 9’uncu sırada bitiren milli takımımıza önemli puan kazandırdı.

 

İngiltere’nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Takımlar Şampiyonası sona erdi. Gateshead kentinde yapılan Süper Lig yarışmalarında Zonguldaklı gülleci Emel Dereli’nin de yer aldığı Milli Takımımız, ilk kez katıldığı ligde 9’uncu oldu.

Gateshead Ulusal Stadyumu’nda yapılan organizasyonda Avrupa’nın en iyi 12 ülkesi bir araya geldi. Bu yılki hedef organizasyonlarımız arasında yer alan ligde kadın ve erkeklerde 20 farklı branşta yarışmalar yapıldı. Yarışmalarda ülkemizi 16 kadın, 21 erkek sporcu temsil etti.

İki gün süren yarışmalar sonunda son şampiyon unvanı ile yarışan Rusya, 354,5 puan ile ilk sırada yer aldı. İlk kez mücadele ettiğimiz ligde Milli takımımız topladığı 197,5 puan 9’uncu oldu.Son üç sırayı alan Belarus, Yunanistan ve Norveç ligden düşen ülkeler olurken, 2014 sezonunda mücadelelerini 1. Lig’de sürdürecek.

DERELİ 3’ÜNCÜ OLDU

Gateshead’de yapılan yarışmalarda Avrupa’nın önde gelen sporcuları mücadele etti. 37 sporcu ile ilk kez mücadele ettiğimiz ligde, atletlerimiz 2’şer birincilik ve ikincilik ile 4 üçüncülük çıkardılar. Gülle atma kategorisinde Türk atletizmim yükselen değeri Zonguldaklı 17 yaşındaki atlet Emel Dereli kürsüye çıkmayı başardı. Milli takımımızın derece beklediği atlet, beklentilere karşılık vererek, bayanlar gülle atmada 17.50’lik derecesiyle 3’üncü oldu. Zorlu rakiplerle olan mücadelesinde bronz madalya çıkartan Emel Dereli, hem bu sezonki iyi derecelerinden birine imza attı hem de Milli takımın 9’unculuğuna önemli katkı yaptı.

Eren ARSLANYILMAZ