Görme engelli üniversite öğrencisi Ayşenur, “Ona ayrı soru mu hazırlayacağız” diyen hocasının sözlerini Twitter’da paylaşınca...

YÖK DEVREYE GİRDİ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı bölümünde okuyan görme engelli Ayşenur Asar, vize ve finallerde kendisine görsel soru sorulduğu için bir dersten kalınca yaşadığı mağduriyeti Twitter’da paylaştı. Sosyal medyada kısa sürede büyük destek gören Ayşenur’un yaşadığı mağduriyete Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) el attı. Yeni bir paylaşımda bulunan Ayşenur Asar, üniversite yönetiminin kendisini aradığını ve sorunun çözüldüğünü belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı bölümü öğrencisi görme engelli Ayşenur Asar, UZEM(Uzaktan eğitim) sınavlarımda kendisi için işitsel soru yerine görsel soru sorulduğu için bazı derslerden düşük not alırken Halk Edebiyatı dersinden bütünlemeye kaldı. 

“LÜTFEN SESSİZ KALMAYIN” DEDİ...

Yaşadığı mağduriyeti öğretmenleriyle paylaşan görme engelli üniversite öğrencisi Asar, Twitter’da yaptığı paylaşımda hocalarından “Bir de ona ayrı soru mu hazırlayacağız” cevabını aldığını yazdı. Twitter üzerinden görsel soru sorularak mağdur edildiğini, emek sarfetmesine rağmen üniversite yönetiminin sorumluluklarını yerine getirmediğini ifade esen Ayşenur Asar, “Lütfen buna sessiz kalmayalım” dedi. 

YÖK’TEN ARADILAR

Görme engelli Ayşenur’un twitine kısa sürede büyük destek gelince YÖK soruna el attı. Üniversite yönetimiyle görüşen YÖK sorunun çözülmesini istedi. Bunun üzerine BEÜ İdaresi görme engelli öğrenciyi arayarak sorunu çözüme kavuşturacaklarını söyledi. 

Konuyla ilgili arayarak gazetecilerle görüşmek istemeyen Asar, bugün iki ayrı twit atarak üniversite yönetiminin kendisini aradığını sorunu çözüme kavuşturacaklarını ifade ederek destek veren herkese teşekkür etti.

DEKAN: “ÇOK ÜZÜLDÜK”

Öte yandan Gazete Duvar’a konuşan BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen, konunun bu boyuta gelmesinden ötürü çok üzüldüklerini belirterek, “Hocalarımız da çok üzgün. Aslında ara sınavlarda da aynı formatta sınav yapılmış. Başarılı bir öğrenci olduğu için bir dersten bütünlemeye kalınca o telaşla böyle bir paylaşımda bulunduğunu düşünüyorum” dedi.