İl Genel Meclisi’inin İl Özel İdaresi binası toplantı salonjnda gerçekleşn Kasım ayı 17. Birleşimimde görüşülen 2017 Performans Programıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu raporla ilgili mecliste söz alan AKP’li İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen, bütçeden köy yollarına 7 milyon tl gibi bir pay ayırdıklarını belirtti.

“GEÇEN YILDAN EKSİK KALAN PROGRAMLARI RAPORUMUZDA DİLE GETİRDİK”

İlçelerde geçen yıldan eksik kalan programlarında raporda dile getirdiklerini söyleyen Taşdelen,“Köy yolları öne çıkan rakam 1700 den 7 milyon gibi bir rakama çıktı. Tabii bu Zonguldak’ın köy yollarıyla ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu gösteriyor. Bunların yapılması için iş makinesi ve ekipman takviyesi yapılmasında gerekiyor. Daha önceden borçlandırma kararıyla bu iş makinelerin alınması konusunu tekrar raporumuza aldık. Borçlanmayla iş makinesi alırsak bu programların gerçekleşme olanağı yüzde yüze çıkar. Geçen yıldan kalan bazı ilçelerimizde eksik kalan programları da performans raporumuzda dile getirdik. Bütçemizin denkliği konusunda bir sıkıntımız yok.” dedi.

“ZONGULDAK GELECEĞİ İÇİN KENDİ KAYNAKLARINA YÖNELMELİ”

Zonguldak’ın geleceği için kendi öz kaynaklarına yönelmesi gerektiğini söyleyen Taşdelen, “Zonguldak’ımızın geleceği için kendi öz kaynakları yok . Devletin verdiği İlller Bankası’nda gelirleri gözüküyor. Bunları artırmamız için de özellikle diğer illerden Afyon, Kütahya gibi iller öz kaynaklarını geliştirmişler. Ciddi anlamda yol ve suyla ilgili sorunlarımızı çözdüğümüz zaman özel idarenin kendi gelirleri olacak. Projeler üretmemiz gerektiğini söylüyoruz. Enerji ile ilgili Zonguldak’ın üs olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili gelir elde edilecek projeler var. Bunları da önümüzdeki günlerde arge de dile getireceğiz.” diye konuştu.  Aykut KARA – Aycan KARADAĞ