Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri baskılara, gericiliğe ve yozlaşmaya karşı karanlığa ışık olduklarını söyledi

“YOZLAŞMANIN PANZEHİRİ DİRENİŞTİR”

 

Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, bildiri yayınlayarak gericiliğe ve yozlaşmaya karşı karanlığa ışık olduklarını söylediler.

Okullarında eğitim aldıkları bilgisayarların masaüstlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının bulunduğunu ve cemaate yakın dernekler tarafından konferanslar verildiğini iddia eden öğrenciler, “Bizler bilimsel eğitimi savunurken onlar niteliksiz eğitimi savunuyor. Bizler parasız eğitimi savunurken onlar her geçen gün liseleri sermayeleştiriyor” dediler.

Öğrenciler yayınladıkları bildiride, “ “Bizler Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencileriyiz. Liselerde gericiliğin, sorgulatmayan eğitimin yozlaşmanın ve baskıların tırmandırıldığı dönemden geçiyoruz. Okulumuzda Erdoğan'ın fotoğrafları bilgisayarların masaüstüne konuyor ve cemaate yakın derneklere konferanslar verdiriliyor. Bizler bu durumların Sadece bizim lisemizde yaşanmadığını tüm ülke genelindeki liseler de yaşandığını biliyoruz. Bunun bilinciyle gericiliğin baskıların ve yozlaşmanın panzehiri direniştir diyerek özelde Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerini, genelde tüm liseleri alanlara ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Bizler bilimsel eğitimi savunurken onlar niteliksiz eğitimi savunuyor. Bizler parasız eğitimi savunurken onlar her geçen gün liseleri sermayeleştiriyor.  Bizler laikliği savunurken onlar şeriat diyor, kadın erkek yan yana oturamazsınız diyor. Bizler yaşamı savunurken onlar Berkinleri katlediyor. Susmuyoruz! Korkmuyoruz! İtaat etmiyoruz! Liseler Bizimdir, bizimle özgürleşecek! Baskılara gericiliğe ve yozlaşmaya karşı sizinleyiz!” dediler.