Uzun yıllar Alaplı ve Ereğli’de hekimlik yapan Doktor Hülya Akdeniz Şen, YSK’yi protesto için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe başladı. Yürüyüşte Yalova’yı geride bırakan Şen,  devlet memurluğundan da istifa etti.

Uzun yıllar Alaplı ve Ereğli’de hekimlik yapan Doktor Hülya Akdeniz Şen, Yüksek Seçim Kurulunu protesto için, çocuklarının eğitimi nedeniyle yerleştiği İstanbul'dan Ankara’ya doğru yürüyüşe başladı. Yürüttüğü aile hekimliği görevinden de istifa eden Şen, mühürsüz oy pusulaların geçerli sayılmasının kabul edilemez olduğunu, bu nedenle de sonuçların şaibeli olduğunu iddia etti. Günde 20-30 kilometre yürümeyi hedefleyen Şen, eylemini YSK binasının önünde bitirmeyi amaçlıyor. Üzerine #projenizdeğiliz yazılı beyaz bir tişört giyerek yürüyen Şen’e, arkadaşları da destek veriyor.

CHP’Yİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Yürüyüş öncesinde basına açıklamalar yapan Şen, eyleminin sembolik olmadığını açıkladı. Gazetecilerin soruları üzerine referandumun olağanüstü hal koşulları altında yapılmasını da eleştiren Şen, “OHAL koşullarını bana sormak yerine, OHAL koşullarında referandum yapanlara ne demeli acaba? Hangisi daha mantıklı? OHAL koşullarında anayasa konuşulabilir mi?" yanıtını verdi. Şen daha sonra şöyle konuştu: “Yapılan seçimlerde pek çok şaibe olduğu biliniyor. Yüksek Seçim kurulunu adil karar vermek için göreve çağırıyorum. Yine aynı şekilde verdiğimi oylara sahip çıkması için CHP’yi göreve çağırıyorum. Bütün bu süreci anlatabilmek ve bir ruh halini ortaya koymak adına İstanbul’dan yürüyüşe başlıyorum. Herkesi yanımda görmek istiyorum. Ben şimdi yalnızım, umarım çoğalırız” dedi