Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Belediyesi Zabıta ekipleri Kurban Bayramı öncesi denetimleri sıklaştırdı.

Alaplı Belediyesi Zabıta Amiri Ziya Karacan önderliğine önemli çalışmalara imza atan zabıta ekipleri haftada bir Çarşamba günü kurulan halk pazarında gerçekleştirdiği denetimlerde pazarcı esnafının eksikliklerin giderilmesi hususunda esnaf ve vatandaşı bilgilendirdi.

Denetimlerde pazar esnafı, Zabıta ekipleri tarafından tartı ve gramaj, mühür, ölçü-tartı aletlerinin kalibrasyon kontrolleri başta olmak üzere, beyanname bildirimi ve harçların ödenmesine ilişkin de detaylı bir inceleme ve denetime tabi tutulurken, uygunsuz satış gerçekleştiren esnaflara da ihtar veriliyor.

Muayene yılı geçen ve farklı eksikliklere sahip olanlara ise cezai işlem uygulanacağına yönelik uyarılar yapılırken, Birçok esnafa da eksikliklerini gidermesi hususunda süre tanındı. Denetimler sırasında temizlik uyarısı da yapıldı.

Zabıta ekipleri, denetimler sırasında göstermiş oldukları detaylı ve titiz çalışmalarından ötürü vatandaşlardan da büyük destek ve teşekkür alırken, vatandaşlar tarafından pazar yerlerinin denetlenmesine yönelik denetim ve çalışmaların Alaplı’nın bütün semt pazarlarında da hayata geçirilmesini istendi.

Alaplı Zabıta Amiri Karacan, Pazar yerlerinin denetimi ve halka satılan temel gıda maddelerinin halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde sunumu konularında son derece hassas çalışmalar yürüttüklerini belirterek, duyarlılığından ötürü esnaf ve vatandaşları kutlayarak, “Halkımıza ulaşacak ürünlerin sağlıklı olması, uygun koşullarda vatandaşlarımız mağdur edilmeden satılması çok önemli bir konudur. Belediye olarak zabıta ekiplerimiz ile birlikte bu alanda düzenli olarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Güvenilir alışveriş yapmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız bunun gönül rahatlığı içinde olsunlar. Biz görevimizin başındayız” dedi.