Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, toplu sözleşme görüşmesi sırasında Zabıta Komiserine önce küfretti, sonra bardak attı, ardından yumrukladı

Zam yerine yumruk!

Bakacakkadı Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında yapılan toplu sözleşme görüşmesi skandalla sonuçlandı. Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir’in makamında yapılan toplu sözleşme görüşmesine katılan Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Kenan Şeref, sendika yöneticileri İsmail Karademir, İsmail Sefertaş ve Hayri Karaoğlu belediyede çalışan 6 memur için verilen zammı yetersiz buldu. Bunun üzerine Mali Hizmetler Müdür Vekili Suat Boynukısa’yı arayan Sezgin Özdemir, memurların maaş listesini istedi.

ÖNCE KÜFRETTİ, SONRA YUMRUKLADI

Memur maaş listesiyle makam odasına gelen Zabıta Komiseri ve Mali Hizmetler Müdür Vekili Suat Boynukısa listeyi Başkan Özdemir’e verince, “Bu nasıl liste yav..k, ben bunu okuyamam” diyerek küfretti. Sendikacıların da tepki gösterdiği Özdemir, biraz sonra makamına yeniden gelen Suat Boynukısa ile yeniden tartışmaya başladı. “Ben devlet memuruyum. Bana küfredemezsiniz” diyen Boynukısa, toplu sözleşme zammını istemediklerini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen Sezgin Özdemir, önce masasındaki su bardağını fırlattığı Zabıta Komiserinin yakasına yapışarak yumruk attı. Sendikacıların da araya girmesiyle ayrılan taraflar güçlükle yatıştırıldı. Öte yandan olayın ardından saldırıya uğrayan Boynukısa hastaneden darp raporu aldı. Tüm-Bel-Sen yönetimi ise toplu sözleşme masasından anlaşma yapmaksızın kalktı.