TEKNOFEST 2020 kapsamında Robotaksi- Otonom Binek Araç Yarışmalarının nihai sonuçları açıklandı. ZBEÜ Karaelmas Takımı ilk defa katılım gösterdiği, Teknofest kapsamındaki Gebze Bilişim Vadisinde düzenlenen "Robotaksi Otonom Binek Araç Yarışması"nda 3’üncü oldu. 
Yurt dışından 5, yurt içinden 127 olmak üzere 132 takımın başvuru yaptığı yarışmada amaç; katılımcıları otonom araç teknolojileri alanında, özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik etmekti. Bu amaç doğrultusunda özveriyle çalışan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas Takımı, otonom elektrikli araçlar kategorisinde elde ettiği puanla sıralamada üçüncü sırada yer aldı.
Yarışlarda büyük tecrübe edindiklerini kaydeden Takım Kaptanı; “İlk defa katıldığımız bu önemli yarışmadan üçüncü olmak çalışma motivasyonumuzu güçlendirmiştir. Aracımızın içinde, dışında ve tasarımında bazı revizeler yapacağız, amacımız birinciliktir." dedi.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Gençlerin teknolojiyi kullanmaktan çok üretme konusundaki çabalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sloganı ile yola çıkan ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST yarışları kapsamında Bilişim Vadisi, TÜBİTAK ve HAVELSAN yürütücülüğünde düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışlarında üniversiteyi başarıyla temsil eden Karaelmas Takımına teşekkür ederek başarıların devamını diledi. (Haber Merkezi)