Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AKP’li belediyelere kadro yağdırırken CHP’li belediyelere cimri davrandı

“ZENCİ MUAMELESİ GÖRÜYORUZ”

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Toplum Yararına Programlar kapsamında yurt genelinde yerel yönetimlere iş gücü sağlamak amacıyla yüzlerce personel alınıyor.  İş-Kur Bölge Müdürlükleri aracılığıyla Zonguldak’ta da Belediye Başkanlıklarına toplamda 205 işçi alınacak. Bakanlık AKP’li belediyelere kadro yağdırırken CHP’li belediyelere ise cimri davrandı. Kararname de AKP’li 8 bin 98 nüfuslu Gökçebey Belediyesi 40 işçi kadrosu verilirken 26 bin 536 nüfuslu CHP’li Çaycuma Belediyesi’ne ise 5 personel kadrosu açıldı.

CHP’Lİ ZONGULDAK BELEDİYESİ’NE KADRO YOK

AKP’li 26 bin 566 nüfuslu Devrek Belediyesi’ne 40, 8 bin 98 nüfuslu Gökçebey Belediyesi’ne 40, 37 bin 341 nüfuslu Kozlu Belediyesi’ne 55, 2 bin 236 nüfuslu Nebioğlu Belediyesi’ne 15, 4 bin 966 nüfuslu Filyos Belediyesi’ne 20 işçi kadrosu açılırken, CHP’li 2 bin 887 Bakacakkadı Belediyesi’ne 10, 26 bin 536 nüfuslu Çaycuma Belediyesi’ne 5, 2 bin 55 nüfuslu Perşembe Belediyesi’ne 5, 2 bin 567 nüfuslu Karapınar Belediyesi’ne 5, 3 bin 920 nüfuslu Saltukova Belediyesi’ne ise işçi kadrosu verildi. CHP’li Zonguldak Belediyesi’ne ise hiç kadro verilmedi.

“ADALETSİZLİK VE KEYFİLİK PATLADI”

Halkın Sesi’ne konuşan CHP’li Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yapılan dağılımı adaletli bulmadıklarını ve bu sebeple protesto ederek Çaycuma’ya verilen kadroyu kabul etmeyeceklerini dile getirerek, “Belediye yönetimi olarak Göreve geldiğimizden bu yana hiçbir, ama hiçbir ayırım yapmadan Çaycumaya hizmet yapıyoruz. Ancak, iktidar her türlü ayırımcılığı fütursuzca uyguluyor. Bizim bütün iyi niyetimize ve sabrımıza rağmen, iyi ilişkiler sürdürmek istememize rağmen, iktidar CHP'li belediyelere "zenci" muamelesi yapıyor. Hiçbir insaf ölçüsüne uymayan uygulamalarla adaletsiz ve keyfi davranıyor. Bakanlıklarda bekleyen taleplerimize yanıt bile verilmemektedir. Şimdi de İşkur destekli projelerde adeta dalga geçercesine CHP'li Belediyelere sadaka gibi kontenjan verilirken, AKP'li belediyelere ulufe dağıtılıyor. Yüce yaradana sığınmaktan başka çaremiz yok. Sözüm ona dindarlığı kendine kalkan yapanlardan, mübarek günlerde yaptıkları bu adaletsizliğin hesabını o soracaktır.  Buna söylenecek hiçbir şey yok. Tuzun koktuğu yer Dünya’da böyle bir devlet daha var mıdır bilmiyorum. Biz bunu protesto amacıyla tavır koyarak bu işçileri de kabul etmeyeceğiz. AKP’li belediyelerin anladığım kadarıyla daha çok ihtiyacı var onlar alsın o zaman” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYA’YI SALLADI

CHP’li Çaycuma Belediye Başkanı Kantarcı, sosyal medyadan işçi dağılımını paylaşarak üzerine yazdığı notta dağılımı yapan kişinin matematik ders notunu merak ettiğini sorarak, “Bu dağıtımı yapan kişinin matematik dersi notunu insan ister istemez merak ediyor... Adaleeeeeet veeeeee...” paylaşımında bulundu. (Umut ERSES)