AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ GANİRE PAŞAYEVA’DAN ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR’E ZİYARET 

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Türk Ocakları Zonguldak Şubesi tarafından ‘Yeni Gelişmeler Işığında Türkiye-Azerbaycan İlişkileri’ adlı konferans vermek için Zonguldak’a gelen Paşayeva, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti.

Belediye basın bürosundan verilen habere göre Zonguldak’ta olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva; “Azerbaycan’daki kardeşlerimizin selam ve sevgilerini getirdim. Sizleri Azerbaycan’a bekliyoruz. Bölgesel işbirliğimizi güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Zonguldak ile Azerbaycan’ın işbirliğini daha da artırmak ve iki ülkenin kardeş belediye olmasını istiyoruz. Ülkeler arası işbirliğimizin daha da artmasını istiyoruz. Azerbaycan’da kardeş şehirlerimiz var. Zonguldak’ta bunlardan biri olsun istiyoruz. Biliyorsunuz ki, politikacılar gittikleri yerden bir şey istemeden dönmezler. Bizde her gittiğimiz yerde, Belediye Başkanlarımızdan bir şey istiyoruz. Burada yaptığınız parklardan birine, Azerbaycan Karabağ ismi verilirse çok memnun oluruz. Ayrıca kitaplar yazıyorum. Zonguldak’ın gönüllü elçisi gibi kitaplarımda şehrinize yer verebilirim. Biz, kültürlerimizi tanıtalım istiyoruz. Azerbaycan’da, bir Zonguldak parkı açmayı biz de isteriz. Bu bağlarımız inşallah kuvvetlenir. Birbirimizi daha iyi tanımak ve sahiplenmemiz gerekiyor. Bizim burada üniversitede öğrencilerimiz var. Onlar sizlere emanet. Zonguldak’a emanet etmişiz öğrencilerimizi. İnşallah güzel eğitimlerini alırlar ve başarılı yerlere gelirler. Bu arada, terörde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu sıkıntılı dönemlerin geçeceğine inanıyorum. ” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, iki ülke arasındaki kardeşlik duygularının çok güçlü olduğunu, bu kültür alışverişinin ve bağının daha da kuvvetlenmesi adına her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Sizleri burada ağırlamaktan dolayı halkım adına çok mutluyum. Özellikle parlamentoda bulunmanız bizleri içinde çok önemli ve meslektaşım olarak da onur duydum. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki tarih uzun yıllara dayanıyor.  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ diyorum ve kardeşliğimizin devam etmesini diliyorum.” Şeklinde konuştu. Konuşmaları ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir günün anısına Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’ya madenci heykeli armağan etti. Paşayeva ise, kendi yazmış olduğu kitapları Başkan Akdemir’e takdim etti.