Zonguldaklı ressam Zeynep Şennur’un

“Madenciler” konulu sergisi büyük ilgi gördü

İstanbul Beşiktaş Vakıf sanat Galerisinde “Madenciler” konulu bir sergi açan Zonguldaklı ressam Şennur Sarıbaş’ın bu sergisi büyük ilgi gördü. Konu üstünde gazetemize bir açıklama yapan Şennur Sarıbaş Dünya Madenciler Gününde açtığı sergiye her kesimden rağbet olduğunu ancak her nedense GMİS Genel başkanı ve yönetiminden hiç bir ilgi ve destek gelmediğinden yakındı.

Şennur Sarıbaş resim çalışmalarının sürdüğünü yakında yeni sergiler de açacağını belirtti.

 

Kendi cümleleriyle Şennur Sarıbaş kimdir

Bir oğlum var. Yeni Zelanda-Aucland'da yaşıyor. Ben Zonguldaklıyım ve Zonguldak’ta yaşıyorum. Yalnız yaşıyorum. Yüzme tutkunuyum. Tüm yaz denizde olmak beni çok mutlu eder. Sinemayı, kitap okumayı ve imkanlarım dahilinde seyahat etmeyi çok seviyorum.. Arkadaşlığı ve dostluğu severim. Güvenilir bir arkadaş ve dostumdur.. Paylaşmayı çok severim. Sakin, huzurlu bir hayatım var..

Resim serüvenim

Resim serüvenim lise yıllarında başladı. Resim yapmayı sevdiğimi lise yıllarında anladım. Çünkü resim bölümü arkadaşların yanına giderdim hep. Annem mahallenin terzisi ve baskın karakter olması nedeniyle kolunda bir altın bilezik olsun, üniversiteye gidemezsin belki, kimseye muhtaç olma diye giyim bölümüne göndermişti beni. Giyim bölümünde dikişlerimi annem ve arkadaşlarım yapardı hep. Anne baskısıyla işe yaramayan bölüm oldu. Lise bitti. Üniversite olmadı, resim de olmadı uzun süre başka işler oldu. Bu arada evde kendi çapımda ufak tefek çizimlerim vardı tabi.. Yıllar sonra boşanma sürecimde terapi olsun diye başladığım resim, öyle bir tutkum oldu ki, bu süreçte iş profesyonelliğe kadar gitti..

Resimlerini nasıl yapar?

 İçimden geldiği gibi.. Özgür.. Bağımsız..

 Resim yaparken hangi duygular egemen oluyor?

Uzun süre "hayatın içine sıkışmış modern kadını" çizdim ben. Çok vardır kadın resimlerim. Hepsi de hayatın içine sıkışmış modern kadını anlatır, çok çeşitli halleriyle.. Kendimi en doğru böyle ifade edebildiğimi hissettim. Gerçekten de kendimi hayatın içine sıkışmış hissettim uzun yıllar. Onlarda tuvallere yansıdı.. Yalnızlık duygusu en fazla hissettiğim duygu benim. İliklerime kadar işlemiş adeta yalnızlık..

Bu benim en sevdiğim resim dediği, bir resim var mı?

Hayır, bu benim en sevdiğim resim dediğim resim yok.. Ama çok sevdiğim resimlerim var.. Hepsi benim çocuklarım gibi.. Kimilerinde çok emek var, kimileri daha az emek verilmiş ama hepsi benim emeğim..

Resimlerini çalışma anında saklar mı? Yoksa başkalarıyla paylaşır mı?

 Hayır resimlerimi çalışırken saklamam...Yanımda kimler varsa onlarla paylaşır, onların katkılarını isterim.. Görüşlerine önem veririm.. Hatta o görüşlere göre bile değişiklikler yaptığım resimlerim var..

 Resimlerinde anılarının ne kadarını kullanıyor?

Resimlerim anılarım ve beni anlatır.. Özellikle kadın resimlerim..

Mutluluğu nerede arar? İnsanlarda mı, resim de mi?

Mutluluk benim içimde.. Mutluluğu kendimde ve sevdiğim insanlarda bulurum.. Denizde, sahilde çok mutlu olurum ben.. Resim benim aşkım.. Hiç bitmeyecek, bir ömür sürecek bir aşk bu.. Kendimle olduğum zamanda mutlu olurum ben.. Kendimle barışığım.. Çok uzun yıllar sonra kendimi sevmeyi öğrendim ve barıştım.. Şu an kendimle çok mutluyum..

Oyunculuk serüveni

OYUNCULUK içimde ukde kalmış bir sanat kolu..2012 yılında MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİN ‘den OYUNCULUK EĞİTİMİ aldım.. O yıllar yaşadığım tatsız olaylar nedeniyle 2-3 yıl OYUNCULUKLA ilgilenemedim.. Tatsız olaylar 2-3 yıl sürdü.. İstanbul'dan Zonguldak'a dönmek zorunda kaldım.. Ve oyunculuk serüvenim orada kalmış oldu maalesef.. Ama artık OYUNCULUK yapmama engel olacak hiçbir neden yok ve hayatımda oyunculuk olsun istiyorum. Dizi ve Sinema filmi tekliflerine açığım.. İyi projelerde yer almak en büyük arzum.. Umarım bu isteklerim muhatapları tarafından görülür ve değerlendirilir.. Resimle beraber oyunculukta hayatımda var olsun artık..

 (Derleyen : Şebnem Saka)