Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC)basın mensuplarına yönelik hafta sonu iftar düzenledi. İftarda, Zonguldak merkez ve ilçelerden yüzelli  basın mensubu bir araya geldi. İftarda konuşan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, AB Projesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Akbıyık, Cemiyet ve basın mensuplarına yönelik çeşitli faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

ZGC tarafından Zonguldak Öğretmenevi’nde düzenlenen iftara Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon komutanı ve Askerlik şube başkanı Ayhan Kafalı, İl özel idaresi genel sekteri Recep Demirtaş ,Basın İlan Kurumu Zonguldak şube müdürü Ali Nuhoğlu, il dernekler müdürlüğü uzmanı Cemil Birinci, ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve ilçelerdeki EGD, AGD, ÇGD ,KGCD olarak basın meslek örgütlerinin başkan ve yöneticileri,  çeşitli kamu kurumu temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu aileleri ile birlikte katıldı.

 

İftarda, Zonguldak belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bir selamlama konuşması yaptı. Akdemir, “Müslüman aleminin çok önemli aylarından birini idrak ediyoruz. Ramazanımız gerçekten önemli bir yer tutuyor Müslüman aleminde. Çok uzun zamandır birbirimizi görmediğimiz dostlarımızla bir araya geldik. Aşımızı paylaştık. Ramazan ayı bolluk bereket ve paylaşımın ön plana çıktığı zamanlardan biridir. Dileğim sadece ramazan ayında değil, 365 gün bu paylaşımcılık olmalı. İnsanın gönlündeki sevgi, saygı, hoşgörü ömür boyu, insanlık boyunca daim olsun diyorum. Aranızda bulunmaktan çok büyük mutluluk duydum” dedi. Akdemir, basın mensuplarının gelecek Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutladığını söyledi:

 

ZGC ÇALIŞMA RAPORU (2015-2018)

 

ZGC Başkanı yaptığı konuşmada üç yıllık çalışmalardan ve gelecek yapılacak projelerden bahsetti.

 

Akbıyık, şunları söyledi,

 

26 Mayıs Cumartesi günü 33 olağan kongremizi yaptık. Cemiyetimizin bugün 69 yaşında.

Zonguldak’ın ve ülkemizin en eski ve en köklü bir gazeteciler örgütüne sahibiz. Kurucu başkanımız Bedri Erel, cemiyetimizin yaşayan tarihimiz. Allah kurucu başkanımıza da uzun ömürler versin. Sağlık ve sıhhatler içinde olsun.

 

Kongremizi gerçekleştirdik. Yeni kurularımızı oluşturduk. Hedeflerimizi ve vizyonumuzu açıkladık.

Gelecek üç yılda inşallah çok daha iyi olacağız. Çok daha önemli başarılara imza atacağız.

 

Değerli meslektaşlarım

 

Üç yıl sürede bir çok önemli çalışmaları hayata geçirdik.

Başardıklarımız var. Başaramadıklarımız var. Hedefimiz de ise hep çalışma ve başarma azmimizin devam ettiğini söyleyebilirim.

ZGC olarak bugün için ülkemizin en önemli gazeteciler örgütünde icracı konumlarında yer alıyoruz.

TGF ‘de mali sekreterlik görevimiz devam ediyor. TGC Basın Vakfın da yeni yapılan olağan genel kurulda yeniden yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Ve çok önemli olarak görüyorum Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu başkan yardımcılığı görevini devam ettiriyoruz.

 

TGF ülkemizin en önemli ve ne büyük gazeteciler örgütüdür. TGF yurt içi ve yurt dışı bir çok temsilciliğe ve üyeye sahiptir. TGC Basın Vakfı ise gazetecilere yönelik  görev ve hizmet eden tek vakıftır.  TDGF ise yurt içi ve yurt dışında Türk Cumhuriyetleri , Kafkaslar, Balkanlar, Ortadoğu’ da Türk Dünyasını temsil etmektedir. Bu önemli gazeteciler kuruluşunda ZGC yurt dışı koordinasyondan, diyalog ve istişarelerden sorumlu görev üstlenmektedir.

Ayrıca ZGC olarak bir çok ülke geneli basın kuruluşlarından katılım daveti alıyoruz.

Basın konseyi de bu davetlerden sadece birsini oluşturmaktadır. Basın konseyinde bir çok cemiyet başkanımız yer almaktadır.

ZGC il, ülke ve yurt dışı dahil olmak üzere çalışmalarını sürdürecektir.

Ülke geneli 80 ilin bir çoğunu ziyaret ettik. Yurt dışı KKTC. Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Almanya olmak üzere bir çok ülkede gazetecilik adına faaliyetlerde bulunduk. Gezi, toplantı ve kültürel etkinliklerde de yer aldık.

Gelecek üç yılda da bu programlarımız artacak sürecek. Üyelerimiz den de bazı  meslektaşlarımızı da zaman zaman yurt içi ve yurt dışı toplantılara getireceğiz.

Değerli meslektaşlarım

ZGC bu çalışmalarında ilçe gazeteci dernekleri ile birlikte yürüyor. Bugün ilimizin ikinci büyük gazeteciler örgütü 25 yaşında ki EGD TGF asil üyesidir. TGC Basın vakfı üyesidir.

Çaycuma gazeteciler derneğimiz TGC Basın vakfı asil üyesidir. Alaplı gazeteciler örgütünü de TGC Basın vakfına üye yapma adına faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız sürüyor. İli temsil eden ZGC ilçelerini de  unutmuyor. Her zaman onların yanında yer alıyor.

 

 

AB PROJESİ

 

ZGC olarak,  bir çok projelere imza attık. BAKKA  teknik destekli eğitim çalışmalarını hayata geçirdik.

Bugüne geldiğimiz de AB projesini hiç yapmamıştık.

Bu konuda Zonguldak Valiliğinin AB masasının da katkı ve etkileri ile STK ‘lara yönelik hibe projesi ile ilgili ilk  başvurumuzu yaptık. Başvurumuz İngilizce’ ye çevrilerek yapıldı.

Tam bir ay titiz bir çalışma yapıldı. İştirakimiz ve proje ortağımız ZSTO başkanlığı bizlere kapılarını açtı. ZTSO ile birlikte  projeyi tamamladık. ZSTO genel sekreteri Muharrem Sarıkaya projemizin tüm detayları ile bire bir  ilgilendi. Yaptığımız çalışma tam bir yıl süreliydi.

Kapsamı çok genişti. Zonguldak il geneli tüm basın kuruluşları ziyaret edilecekti. Proje başlangıcında açılış startı verilecekti.  Daha sonra ki süreç yaklaşık bir yıl zaman diliminde gerçekleşecekti.

Bir yıl süresince çalışmaların ana kısmını eğitim çalışmaları oluşturuyordu. Ayrıca ülke genelin de bir ilde(Eskişehir) Zonguldaklı gazetecilerin, o ilde ki  meslektaşlarımızla ziyaret edilecek, yapılan çalışmalar hakkında uygulama adına bilgiler alınacaktı. Karşılıklı illerin gazetecilerinin de tanışması ve kaynaşması sağlanacaktı. Gazeteciler meslektaşlarının çalışmasını da yerinde görecekti.

Devamla, Yurt dışı seyahati de mevcuttu. Yaklaşık on gazeteci Avrupa’nın bir şehrinde (Almanya)  yerel basın ile bir araya gelinecekti. Yurt dışı yerel basınını tanıyacaktık.

Tüm bu çalışmalar bir yıla yayılarak gerçekleşecekti.

Bir yıl sonunda  çalışmalar sonucunda kapanış oturumu ile süre değerlendirilerek sonuç kısmı bildirim ile gerçekleşecekti.

Dediğim gibi ,başvurumuz İngilizceye çevrilerek Ankara’ ya gönderildi. İlk önce başvurumuzun değerlendirmeye alındığına yönelik onay yazımız.

Yaklaşık altı aylık incelemeden sonra başvurumuz puanımızın yetmemesi adına kabul görmedi. Çok uğraştık olmadı. Hayal kırıklığı hepimiz yaşadık.

Bu konuda geri adım atmak yok düşüncesindeyiz. Bugünlerde yeni bir STK hibe projesi daha açıldı. Çalışmalarımız  ve girişimlerimiz  sürüyor. Bugün için daha avantajlıyız. Bir önceki projemiz kabul görmemesine rağmen önemli bir puana sahibiz. Daha önce sıfır puan ile projeye başlamıştık. Bugün ise avantajlı konumdayız.

Bir önceki katıldığımız proje tutarı 66 000 EURO tutarındaydı.TL olarak 350 000.

Yine aynı tutarlarda bir hibe projeye başvurumuzu yapacağız.  İştirakimiz ve proje ortağımız da çok güçlü bir kuruluş . ZTSO başkanı  Metin Demir’e de ZGC ye verdiği destek adına teşekkür ediyoruz.

Tabi ki Zonguldak Valiliğimiz projemizde hep yanımızda oldu. Destekler verdi. Takıldığımız her konuda çözüm ürettiler. Yol gösterdiler. yardımcı  oldular. Zonguldak Valiliğimizin AB Koordinasyon Merkezi koordinatörü İlhami Cem Mocan ve İl Planlama Uzman Yardımcısı Safa Ertuğrul Başkoşan ‘ a destek ve katkıları için teşekkür ediyoruz. Vali yardımcımız Ahmet Karakaya’da projelerimizin hayata geçmesi adına yaptığı toplantılarda bizlerin önünün açılmasına ve cesaretli adımlar atmamızı teşvik etti. Sağolsun. 

Zonguldak Valimiz  Ahmet Çınar’ a da projeler konusunda yaptığı tüm destekler adına teşekkür ediyoruz.

 

ZGC BASIN SİTESİ VE TOKİ

 

ZGC olarak, çılgın projemizde nihayete erdik. Burada tabi ki 2015 yılın da yaptığımız genel kurulda. İnşallah basın sitemizi hayata geçireceğiz. Temeli  atacağız demiştik. Ne mutlu bize bunu başardık. tabi ki çok kolay olmadı. ZGC basın sitesi resmen bir hayat ve başarı  hikayesi. Kitap yazılır. Burada tabi başlangıçta projemizin startını veren imzalayan Erol Ayyıldız Valimize ,  daha sonra projemizi canlandıran ve hayata bulmasını sağlayan Ali Kaban Valimize ve bugün  sonuç aşamasında bizlerin yanında basın sitemiz ile bire bir ilgilenen Valimiz Ahmet Çınar’a şükran borçluyuz. Çok teşekkür ediyoruz.

ZGC heyeti olarak yönetim kurulum, Onur kurulum, denetim kurulum  hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Basın sitesi projesinin her an her yerinde devamlı yer aldılar. Sonuç alma adına çaba ve gayret gösterdiler. Yürekten teşekkür ediyorum. Bu başarı, çılgın projemizin gerçekleşmesi  hepimizin başarısıdır. Tek başında değil hep birlikte el ele ve güç birliği ile başarılan projedir. Bugün inşaatımız başladı. İki blok bitti. Üç blok temeli atıldı. İstinat ve Fore kazıkları çakıldı. İnşaat bugün için % 15.1 seviyesinde.2019 mayıs ayında inşaatlar tamamlanacak. Yüklenici firmamız çok güçlü bir kuruluş. Bu da bizim ZGC şansı diyelim.

Daha da erken teslim edebilirim sözlerini ifade ediyorlar. İnşallah diyelim.

Sayın Valimiz ile yaptığım görüşmede bir temel atma programı ve bir tören düzenleyelim mi, görüşümüze günün belirlenmesini bizlere bırakmıştı.

Tabi ki o zaman  genel seçim durumu yoktu. Bugün ise genel seçime gidiyoruz.

Törenli bir program yapma durumu yakında belirlenecek.

TOKİ basın sitesinde ilk başlarda o bölge sakinleri ile bir çok problemi de yaşadık. Sayın Emniyet müdürümüz Ahmet Metin Turanlı’ ye teşekkür ediyorum. O günler de ki sorunlarımızı ve problemleri bizzat  gelerek, mahalleli ile yaptığı toplantıda çözmüştü.

 

ZGC LOKALİ

 

ZGC lokali başımızın devamlı ağrıdığı bir yerimiz. Bir türlü mutlu etmiyor. O kadar çok zamanımızı ayırıyoruz. Sorun olmadığı yıl ve ay yok gibi.2017 yılında tam altı ay kapalı tuttuk yeni müstecirimizle anlaştık. Anlaşmayı Avukatımız huzurunda yaptık.2017 yılı Ekim ayı itibarı ile start verdik. Eski müstecir ile tüm ilişkilerimizi kopardık. Karşılıklı feshi imzaladık. Eski müstecirin bizden herhangi bir talep ve isteğinin olmadığına ait yazılı belgemizi aldık. Bugün için  yeni müstecirimizden  memnunduk. Yeni bir yatırım ile yola çıktı. Fakat kira tahsilatı sorunumuz devam ediyor. Bugünler de  çözemezsek bir önceki müstecirin işlemleri de kiracımız için geçerli olacak. Kira tahsilatımız aksadığı an bizler için maddi yönetmek olumsuz oluyor. Aldığımız kamu yardımı ve bağışlarla diğer giderlerimizi karşılamaya çalışıyoruz.

ZGC lokali  bu sıkıntılı duruma rağmen hizmet etmeye devam ediyor. Gazetecilerin % 30 indirimi var. Ramazan ayından sonra inşallah sorunları halledilirse. Hizmet vermeye devam edecek.

Ayrıca ZGC Lokali teras katımız mühürlü . Çözmeye çalışıyoruz. Belediye’den  ruhsat adına girişimlerimiz devam ediyor. Kapı numarası aldık .İzin belgelerini tamamladık. Kafe tarzı bir teras hizmeti gazetecilere sağlanacak. 

 

ZGC HİZMET BİNASI VE TADİLAT

 

ZGC Hizmet binamızın tapusunu alma  gayretlerimiz sürüyor. TTK genel müdürümüz ve inşaat emlak daire başkanımız ile görüşmemiz sonrası , Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir  ile makamında onur kurulu başkanımın da yer aldığı toplantıda bu konuyu görüştük.

Yerimiz ile ilgili ifraz çalışmasının sözünü Sayın başkanımızdan aldık. Bugünlerde inşallah start verdireceğiz. ZGC ait kısmın ifrazı yapıldıktan sonra da, tapunun devri adına girişimlerimiz sürecek. İnşallah cemiyetin hizmet binasını tapusunu rayiç bedel üzerinden alma adına çabalarımız sonuç alana kadar sürecek. Tabi ki rakam yüksek. Maliyet yüksek.

Bir şekilde halledeceğiz .Gelecek  gazeteci yeni neslimize sorunsuz bir ZGC bırakacağız.

ZGC hizmet binamız içerisinde bir çok tadilat ve onarınlar gerçekleştirdik. Çalışma odası, sekretarya,  makam ve dinlenme odaları oluşturuldu.  Mutfağımız faal ve aktif çalışıyor.

Hizmet binamızın yerleri laminant  parke ve kapılar Amerikan şeklinde tasarlandı. Bir çok mobilya aksamı yapıldı.

 Cemiyetin iç tasarımında yapılan çalışmalarda bir önceki dönem valimiz Ali Kaban’a teşekkür ediyorum. İl özel idaresi genel sekreterim Recep Demirtaş’a sağolsun .Çok ilgilendi. Teşekkür ediyoruz. Perdelerimiz stor ve zebra modeli yapıldı. Taç tekstil Sinan Toprak’ a da ayrıca teşekkür ediyorum.

 

ZGC ÖZEL ARAÇ ALIMI-OTOPARK,

 

ZGC özel araç alma adına girişimlerimizi sürüyor. Üç yıl önce yetki aldık. Fakat gerçekleştiremedik Bugünlerde  tekrar girişimimiz  sürüyor. Hizmet aracı ile gazetecilerimizin ulaşım sorunu çözmeye çalışıyoruz. Önemli olduğunu  ve inşallah bu konuyu ivedilikle halledeceğiz.

Ayrıca otoparkımızı  milli emlak’ tan kiraladık Son beş yıldır kirasını ödüyoruz. İnşallah bu alanı da alma adına girişimlerimizi var. Yeni çıkacak yasada üç yıl ecrimisil ödeyen mülk sahibi olabiliyor. Bu konuda da çalışmalarımız olacak. Yeni nesil Zonguldaklı gazetecilere tapulu bir hizmet binası. Tapulu bir otopark bırakmak istiyoruz.

 

BİK- ZGC İŞBİRLİĞİ (MADDİ KAYNAK YARATMA)

 

Zonguldak Basın İlan Kurumu müdürlüğü bizler için çok önemli. Başta müdürümüz Ali Nuhoğlu olmak üzere , personelinin Zonguldak yerel basınına önemli katkısı ve desteği var Tabi ki Basın İlan kurumu genel müdürümüz Yakup Karaca ve genel müdür yardımcıları da bizler için önemli ve değerli.

Uzun uğraşılardan sonra Basın İlan Kurumu  zammı onaylandı. Tam iki yıl bekledik. Nihayete erdi. Bu konuda TGF genel başkanımız Yılmaz Karaca bizzat çok yoğun uğraştı. Sağolsun. Ülke yerel basının sesi oldu. Yerel basın % 20 zam aldık. Bugün için olumlu. Yeter mi? Tabi ki yetmez. Ülke şartları da belli .En azından belli bir süre yerel basımınıza can suyu olacaktır.

 Basın İlan Kurumu Zonguldak şube müdürlüğünün internet gazeteciliğinin gelişimi  eğitimine ZGC olarak gazetecilerimizin yer alması adına destek ve katkı verdik.

ZGC önderliğinde yerel gazetelerimize kaynak sağlama adına BİK Zonguldak, şube müdürümüz ve il merkezindeki günlük vasıflı gazetecilerimizden bir kişi olmak üzere yaptığımız bir heyet ile önce valimiz Ahmet Çınar’ı , devamında Zonguldak adliyesi  icra müdürlerini , Amele Birliği başkanı ve TTK genel müdürünü ziyaret ettik. Bu kaynak yaratma çalışmalarımız sürecek. Bu görüşmelerimiz sonrası icra ilanlarının çok yükselerek artığını görüyoruz. Mutlu oluyoruz.  Devam edecek ziyaretlerde ZTSO , Orman Bölge Müdürlüğü, BAKKA ve sırası ile diğer kuruluşları ziyaret edeceğiz.

Ziyaretler her zaman önemlidir ve değerlidir düşüncesindeyiz.

Ayrıca 2018 Eylül ayı itibarı ile il geneli resmi ilan alan gazetelerimiz de BİK Zonguldak şube müdürlüğüne bağlanacak. ZGC olarak, BİK Zonguldak şube müdürlüğü ve personeli ile her zaman istişare ,diyalog ve  projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlçeler de ki gazetelerimizin de BİK Zonguldak şube müdürlüğüne bağlanması ilerisi adına çok olumlu ve faydalı olacağına inanıyoruz.

 

VERGİ VE PİRİM BORCU YAPILANDIRMA

 

 Vergi ve prim borcu ile ilgili 2018 yılı başında ve bugünlere gelindiğinde bir çok sorun yaşadık.

Gazetelerimiz den vergi boru yazısı istenmemesi adına iki kere basından sorumlu bakanımız ile ve maliye bakanımız la görüşmelerde TGF adına bulunduk. Vergi borcu yazısı istenmemesi adına iki kere uzatma aldık. Bu süre 01/01 /2019  yılında bu süre bitiyor.

Maliye bakanlığını ve çalışma bakanlığının son yapılandırma çalışması bizler adına bir umut ışığı oldu.

Vergi dairesine kayıtlı olan tüm basın kuruluşlarının yeni yapılandırmadan muhakkak yararlanması gerekiyor. Bir daha uzatma adına süre almamız çok zor. Bunu da burada bir kez belirteyim ve hatırlatalım.

 

SARI BASIN KARTI

 

Çok önem verdiğimiz bir proje. Bugün sayımız 80 civarında. Yaklaşık 20 sayısında bekleme süresinde olan meslektaşlarımız var. Tabi ki bu sayı daha da artacak. Zonguldak olarak  sarı basın kartı olmayan gazetecimiz kalmasın.

Bu konuda çalışmalarımız ivedilikle sürüyor. BYEGM Zonguldak  il müdürlüğünün de kurulması adına girişimlerimiz  hem Valilik, hem de BYEGM nezdinde devam ediyor.

BYEGM yetkilileri yakında ilimizi ziyaret edecekler. Tüm basın kuruluşlarını  gezecekler. istekler ,talepler ve sorunlar dinlenecek. Eksiklikler giderilecek. BYEGM Zonguldak şube müdürlüğünün kurulması adına girişimlerimiz de ısrarla sürecek.

 

GELENEKSEL İFTARLARIMIZ  

 

Geleneksel iftar etkinliklerimiz sürecek  ve devam edecek. Bugün gene bir aradayız. Yoğun katılım için teşekkür ediyoruz. ZGC ilin en önemli STKsı olarak, farklılığını ve farkını göstermeye devam edecek.

 

ZGC BASIN NOKTASI

 

ZGC basın noktası. Yerel gazete satış büfemiz. Aynı zamanda yaygın basın gazetelerini de bu noktada satıyoruz.2012 yılından bugüne hizmet veriyoruz. Büfe yeri milli  emlak’ a  kira ile ödeniyor. İlk başlangıçta Belediye’ye kira ödüyorduk. Bir ara durum karıştı. Bugün daha net görülüyor. Zarar eden bir noktamız. Kuruluşumuz. Aylık 1300-1500 arasında zararımız var. Kiraya vererek ya da başka bir proje ile basın noktasını zarardan kurtarma mücadelemiz de devam ediyor. Tabi ki prestij noktamızda, projemizde yerel gazetelerin satışı her anlamda devam edecek. Belli burada gazete günleri yaparak canlandırma fikrimiz var. Basın noktasını daha canlı ve diri haline getirme adına çalışmalarımız sürecek.

 

ZONGULDAK İLİMİZ

 

Cumhuriyetin ilk ili Zonguldak, bizler için çok önemli. İlimiz gelişsin ve büyüsün. Bu anlamda yerel basın olarak.

ZGC olarak tüm katkıyı ve desteği vereceğiz. ZGC olarak pek çok çalışmayı hayata geçirebiliriz, yedi yıldızlı tesisler kurabiliriz. Şehrimiz moralli olmazsa, yeni projeler üretemezsek, istihdam ,yatırım, üretim ve ekonomiye katkı sağlanmazsa.

Tüm bunların sağlanmasına bizler vesile olmazsak, hayata geçirilmesine destek olunmazsa.

O zaman şehrimiz moralsiz olursa. Bizlerde moralsiz oluruz. Zonguldak yerel basını  ne kadar güçlü olursa, şehrimiz de o kadar güçlü olur. El birliği ile .Güç birliği ile. hep beraber ve birlikte .İlimizin gelişimi ,büyümesini  ve potansiyelini ortaya çıkartacağız.

Sayın valimiz Ahmet Çınar’ında bugünlerde il merkezi ve il geneli uygulamaya koyduğu pek çok proje ilimiz adına değişim ,dönüşüm ve yenilenmenin bir işareti olarak görüyoruz ve destekliyoruz. 

 

Değerli meslektaşlarım .

 

Yaptıklarımız var. yapamadıklarımız var. hedeflerimiz ve vizyonumuz da mevcut. ZGC’ yi  daha da büyütmek istiyoruz. geliştirmek. Ülke de ilk sıralarda yer alınması gerektiğine inanıyoruz.

Ülke geneli pek çok ödül törenine meslektaşlarımızı teşvik ediyoruz.

İl geneli bir ödül töreni örneğin yapamadık. Bu eksikliğimizi giderme adına çalışmalarımız olacak.

Amatörce yapılan çalışmalar çok da hakkaniyetli ve gerçekçi olmuyor. Sadece reklama dönük oluyor. Bunu da görüyoruz. Gazetecilerimiz hem il geneli hem de ülke geneli ödüllere katılmalı .

 

Son olarak ,

 

Rahatsızlığını bildiğimiz özellikle davet etim. Gelemeyeceğini fakat tüm katılanlara sevgi ve selamlarını iletti. Kurucu başkanımız Bedri Erel’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

İnanış gazetesi yazı işleri müdürü  Hasan Atik ‘e çok  geçmiş olsun , çok önemli ve ağır bir ameliyat geçirdi, sağlık sıhhatler diliyorum. Arayış gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Demirel’e de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bir an önce aramıza dönmesi  en büyük temennimizdir.

Yakın zamanda kaybettiğimiz, genel kurul üyemiz Hüseyin Ekinci’nin biricik babasını da rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. geride kalanlara sabırlar diliyoruz.

 Orhan Akyüz’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Değerli eşine sağlık ve sıhhatler diliyoruz. Zonguldak’ın önemli gazetecilerinden, onur kurulu üyemiz  Muzaffer Akgün’ e sağlık ve sıhhatler diliyoruz.

Onuru kurulu üyemiz Sami Dinç önemli bir ameliyat geçirdi. Sağlık ve sıhhatler diliyoruz. Çaycuma gazeteciler derneği başkan yardımcısı Davut Uyar’ın annesi BEÜ tıp araştırıma hastanesinde ameliyat geçirdi. Tedavisi sürüyor. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Onur kurulu üyemiz, tam 35 yıllık gazeteci, Çaycuma Demokrat’ ın imtiyaz sahibi, çok sevdiğim ve saydığım önemli isim, duayen, usta  gazeteci Hasan Ataman abimizi rahmetle anıyor, mekanı cennet olsun. Unutmayacağız. Unutulmayacak. Her zaman kalbimiz de ve gönlümüz de yaşayacak.

Teşekkür  

Değerli konuklarım ve meslektaşlarım katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Önümüz de mübarek kadir gecesi var. Kadir gecenizi ve mübarek ramazan bayramınızı kutluyorum.

Bugün ki iftarımıza ana sponsor olan ilimizin önemli ve değerli kuruluşu  ÇATES direktörü Sayın Harun Sarı’ya  teşekkür ediyorum.

Ayrıca ikinci ana sponsorumuz Ak parti il başkanı Zeki Tosun’a  da teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla ,Nice ramazanlara dilek ve temennilerimle