Kız Meslek Lisesi’ni yıkmak isteyen siyasetçilerin hevesi kursağında kaldı... Koruma Kurulu, tarihi liseyi “Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil etti

ZOKEV’İN DİRENCİ
SİYASETİ YENDİ!
Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfının başvurusunu gündemine alan Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 29.11.2019 Cuma günü Ereğli’de yaptığı toplantıda kamuoyunda Kız Meslek Lisesi olarak bilinen Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasını “Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun alınan karardan son derece mutlu olduklarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

BAŞVURUMUZUN YIKIM TARTIŞMALARIYLA HİÇBİR İLGİSİ YOK
Konunun artık tartışma konusu olmaktan çıkması gerektiğini söyleyen Coşgun, “Kurul’a yaptığımız başvurunun tarihi dikkate alınırsa, sayın milletvekilinin okulun yıkımıyla ilgili görüşlerini kamuoyuna açıklamasından çok daha önce yapıldığı görülecektir. Başvurumuzun yıkım tartışmalarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Sürecin devam ettiği sırada konunun gündeme gelmesi üzerine müdahil olduk, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, okul mezunları ve duyarlı vatandaşlarımızla kamuoyunu bilgilendirmek çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Tümüyle akademisyen ve konunun uzmanlardan oluşan Kurul son noktayı koyarak oy birliğiyle bu kararı tesis etti. Meselenin bundan sonra siyasi tartışma konusu olmaması en büyük dileğimdir.” diyerek açıklamalarını sürdürdü. 

HAMDİ BEY PES ETMİYOR!
Milletvekili Uçar, Elmas TV’ye yaptığı açıklamada, okulun yıkılıp yıkılmayacağının daha netlik kazanmadığını belirterek, “Koruma Kurulu her yeri tescil etmek ister. Sanki okul yıkılırsa bana bir faydası olacak. Orada bir hastane var, okulla yan yana. Okulda önemli bir sınav olduğunda oradan 112 geçse, hastalar olsa öğrenciler sıkıntıya düşecek. Biz Zonguldak halkını düşünüyoruz, öğrencilerimizi düşünüyoruz. Okul koruma altına alındı, bundan kesim yıkılmıyor düşüncesi çıkmasın. Gerekli girişimler ve çalışmalar devam ediyor” dedi.