Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından geleneksel olarak verilen eğitim, kültür, bilim ödüllerinin sahiplerini buldu.
2019 Bilim Ödülü Prof. Dr. Mustafa Sözen ve BEÜ Grizu 263 Uzay Takımı’na, Kültür Ödülü Doç. Dr. Şahin Yıldırım, İbrahim Akyürek ve Nilgün Çelik’e, Eğitim Ödülü ise, Esma Filizdal Hamzaçebi, Bahar Aslan ve Murat Durmuş’a verildi. Ödül töreni dün akşam Maden Mühendisleri Lokali’nde yapıldı. Ödül töreni öncesinde Grup Kömür Karası mini konser sundu.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, ödül töreninde yaptığı açıklamada her yıl geleneksel olarak verdikleri bilim, kültür ve eğitim ödüllerine 2019 yılı için değer bulunan isimlerin Mütevelli Heyeti tarafından belirlediğini belirterek,  “ZOKEV, her yıl, eğitim ve kültür alanında ödüller veriyor. Bu yıl bu ödüllere değer bulunanları saptamak için Mütevelli Heyeti’mizin yaptığı toplantıda, buna, bir de bilim dalını eklemeyi kararlaştırdık. Mütevelli Heyetimiz alanında yaptığı çalışmalarla kente değer katmış çok sayıda isim üzerinde kapsamlı bir müzakere yaptı. Müzakere sonunda, toplamda 7 kişiye ödül verilmesini kararlaştırdı. Ödül alanları tebrik ediyorum” dedi.

Ödül töreni sırasında folklor araştırmalarından ötür ödül alan Nilgün Çelik, arkadaşlarıyla Zonguldak yöresi oyunlarından birini oynayarak büyük alkış aldı.