Zonguldak’ta Çanakkale Zaferinin 101. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşün ardından Şehitler Anıtı’na karanfil bırakıldı.
18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yılı ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla birlik mesajı vermek için Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in önderliğinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, STK temsilcileri, Türkiye Gençlik Birliği Zonguldak Şubesi üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Madenci Anıtı önünde toplanan grup Gazipaşa Caddesi üzerinden Valilik binası yanında bulunan Şehitler Anıtı’na kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında ‘Çanakkale Geçilmez’ ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ gibi sloganlar atıldı. Yürüyüşte Çanakkale türküleri de söyleyen grup ardından Şehitler Anıtı önünde toplanarak şehitler için saygı duruşunda bulundu ve akabinde İstiklal Marşı okudu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberindeki topluluk Şehitler Anıtı’na kırmızı karanfil bıraktılar.
Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Akdemir, “Vatanımızın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ülkemizin geçtiği bu zor dönemlerde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.