Vizyon dalında Saniye Uysal elde ettiği başarı ile Zonguldak’a 1.’liği kazandırdı


Citibank’ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile birlikte düzenlediği, “8. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri” sahiplerini buldu. Türkiye’nin 59 ilinden 3600’ün üzerinde mikro girişimcinin başvurduğu yarışmada finale kalan 30 kadından biri Zonguldaklı.

Mikrokredi Zonguldak Şube Müdürü Burçin Can,  Bu yıl 
İstanbul'da düzenlenen 8. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri yarışmasında, Zonguldak'ı Devrekli kadınların başarıyla temsil ettiğini bildirdi.

Can, İstanbul’da Zonguldak’ı S.S Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolakpehlivan Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooparatifi adına yönetim kurulu Bşk. Saniye Uysal başarılı bir şekilde temsil ettiğini ve Vizyon dalında Saniye Uysal’ın elde ettiği başarı ile Zonguldak’a 1. liği kazandırdığını söyledi.
Bu başarının tüm kadınlara ışık tutması temennisinde bulunan Can, girişimci kadınların evlerini geçindirmek için kredi aldıklarını ve bu kredi ile terzilik, tarım, hayvancılık, yemek yapımı ,kozmetik satışı, elişi ve takı tasarım gibi işler yaptıklarını belirtti.

Mikrokredi Zonguldak Şube Müdürü Burçin Can, bin lira gibi küçük bir kredi miktarının, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak kocaman bir desteğe dönüştüğünü ifade etti.

Bangladeş’te Prof. Dr. Muhammet Yunus tarafından 1976 yılında hayata geçirilen ve tüm dünyada yaklaşık 200 ülkede uygulanan mikrokredi Türkiye’de de 2003 yılında Porf. Dr. Aziz Akgül tarafından uygulamaya geçirildiğini hatırlatan Can, şöyle konuştu:

"O günden buyana çığ gibi büyüyen mikrokredi sistemi artık pek çok kuruluş tarafından daha da güçlenmeleri için kadınlara destek olarak veriliyor. Mikrokredi 2007 yılından bu yana Zonguldakta faaliyet göstermektedir. Zonguldak merkez ve Devrek İlçemizde olmak üzere iki şubemiz  bulunmaktadır. Zonguldak’ta toplam 600  Mikrokredi girişimci üyemiz mevcuttur."

Can, kadınları girişimciliğe teşvik etmek için Citibank, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrofinans Programı, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfınca her sene kadınların ödüllendirildiğini kaydetti.