Bülent Ecevit Üniversitesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sözen’in otopark konusundaki açıklamalarına Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk’ten destek geldi.

Belediye Başkanı Selim Alan’ın açıklamalarını şık bulmadığını belirten Öztürk, “Sayın Alan'ın önceki hayatında kente kattığı değer, Mustafa Sözen Hoca'nın kaçta kaçıdır? Onun zerre miskal yanına yanaşabilir mi acaba?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Alan’ın açıklamalarını Zonguldak adına talihsizlik olarak yorumlayan Öztürk yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Karış karış dolaştığı Zonguldak'a çok değerli hizmetleri olan, otundan böceğine, kurdundan karıncasına  tüm varlığını araştırıp biyoçeşitlilik konusunda bütünlüklü bir kent bilgisi olarak bizlere sunan Prof. Dr. Mustafa Sözen'in, Lavuar Alanı'ndaki otoparkın pejmürde hali için  "Utanç verici aşağılayıcı. 8 TL otopark ücreti veriyorsunuz, bize reva görülen bu mu?" şeklindeki eleştirisine, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Lauvar Alanı Projesi en kısa zamanda hayata geçecek, bundan sonra bir eleştiri yapmanın bir anlamı yok. Bu sadece gevezelik olur. Eğer bilim adamlarımızın ya da Zonguldak için dertlenenlerin bir derdi varsa bize yazılı olarak iletebilirler. Bu saatte proje bu aşamaya gelmiş artık bu yorumları yapmak gereksiz" diyerek cevap vermiş.

Bu üstenci dilden, büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Sayın Alan'ın salt işgal ettiği makamın verdiği cesaretle, Prof. Dr. Mustafa Sözen'le ilgili, bu şekilde konuşması hiç şık olmadığı gibi, Zonguldak adına bir talihsizliktir. Belediye Başkanlığı makamında, kentin değerlerini kucaklamak gibi derdi olmayan birinin oturduğunu göstermektedir. Ben değil her ikisini de tanıyanlar söylesin lütfen: Sayın Ömer Alan'ın önceki hayatında kente kattığı değer, Mustafa Sözen Hoca'nın kaçta kaçıdır? Onun zerre miskal yanına yanaşabilir mi acaba? Kentin belediye başkanının Zonguldak'la ilgili bunca çalışmalar yapmış bir bilim insanına, üstelik son derece haklı olduğu bir konuda yaklaşımı bu mu olmalıdır?

Verdiği yanıt Hoca'mın sözlerinden hiç bir şey anlamadığını göstermektedir ayrıca. Çıkıp özür dileyeceği yerde "Gevezelik" gibi sözlerle yanıtlamaya kalkması en hafif deyimle şık olmamıştır, hele "dilekçe yazsın" tavrı asla kabul edilemez. Kendisine hatırlatırım: Prof. Dr. Mustafa Sözen hepimizin ortak değeridir. Hoşunuza gitmese de dile getirdiği sözler, bu kentte yaşayan ayrımsız herkesin ortak duygusudur.”