ZONGULDAK AYAZDA!

-ÖZEL HABER -
Zonguldak'ta Akmercan doğalgaz firması çalışanlarından bazıları koronavirüse yakalanınca firmadaki görevliler karantinaya alındı. Doğalgaz firmasının faaliyetleri durunca kentte yaşayanlar ve doğalgaz bağlatmak üzere saatin açılmasını bekleyen vatandaşlar, adeta buz kesti.

İddiaya göre firmada görevli 2 mühendisin covid-19 testi pozitif çıktı. Ayrıca gişe görevlisinden güvenlik görevlisine ve çaycısına kadar hemen herkes koronaya yakalandı. Koronaya yakalanmayan görevlilerin de temas şüphelisi olarak karantinaya alınmasıyla kentte doğalgaz hizmetleri durdu.

Özellikle aşırı soğukların çıktığı bugünlerde evine doğalgaz bağlatan vatandaşların, gaz açılımı için kontrol ve imza yetkisi bulunan 2 mühendisin karantinada olması nedeniyle çok büyük mağduriyet yaşadığı ifade ediliyor.

HALK İSYANDA: AYAZDA KALDIK, TAKVİYE EKİP YOK MU?

Gazetemiz Whatsapp hattına ulaşan vatandaşlar ise mağdur edildiklerini belirterek, firmanın koskoca şehirde yedek görevliler bulundurmamasına ve alternatif çözüm üretmemesine isyan ediyor. Gazetemize ulaşan vatandaşlardan Ş.K, "Evimize doğalgaz tesisatı kurduk. Saati de takıldı. Bu soğuklarda Akmercan'dan gelip doğalgaz açılacak diye beklerken, görevlilerin koronavirüse yakalandığı haberini aldık. Diğer görevliler de karantinaya girmiş. Koskoca şehirde doğalgaz açılımı, saat okuması vs. yapılamıyor. Biz evde hep hasta olduk. Evimizde yaşlılar var. Acaba korona mı olduk diye test yaptırdık. Üşüttüğümüz için grip olmuşuz. Yazık günah değil mi?" şeklinde konuştu.

Zonguldak'taki yetkililere seslenen Z.K, acil durumlar için görevlendirmelerin yapılmasını istiyor.

(Haber: Şebnem Saka)