Yaşanabilir Zonguldak Platformu Sözcüsü Ahmet Öztürk Liman Arkası’nın halka kapatılması girişimlerine karşı bir açıklama yaparak, “Bu kentin neye karşı çıkacağını şaşırmış insanları olarak feryat ediyoruz:
“ZONGULDAK DÜŞMANI İLAN EDECEĞİZ”

Yaşanabilir Zonguldak Platformu Sözcüsü Ahmet Öztürk Liman Arkası’nın halka kapatılması girişimlerine karşı bir açıklama yaparak, “Bu kentin neye karşı çıkacağını şaşırmış insanları olarak feryat ediyoruz: Kent olarak hepten mi aklımız yedik? Yetkililere sesleniyorum: Bu kente, zifiri karanlıklarda hayatı pahasına ülkesine değer katmaya çalışmaktan başka bir suçu olmayan bu halkına nasıl bu kadar düşman olabiliyorsunuz?” dedi.

Yaşanabilir Zonguldak Platformu Sözcüsü Ahmet Öztürk Sahil Güvenlik Komutanlığının Liman Arkası’nı vatandaşlara kapatan uygulamasına şiddetle itiraz etti. Öztürk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ta kelimelerle açıklaması mümkün olmayan bir akıl tutulması yaşanıyor. Yerel yönetimler, merkezi idare, kamu kurumları el ele vermiş halkın yaşamını cehenneme çevirmek için elinden geleni ardına koymuyor. Zaten son derece düşük olan kentsel yaşam kalitesini daha da aşağılara çekmek için akla hayale gelmeyen yöntemler uygulanıyor. Başka yerlerde düşünülmesi bile mümkün olmayan şeyler burada hayatın gerçeğine dönüşerek hepimizin kâbusu oluyor. Bu kentin neye karşı çıkacağını şaşırmış insanları olarak feryat ediyoruz: Kent olarak hepten mi aklımız yedik? Yetkililere sesleniyoruz: Bu kente, zifiri karanlıklarda hayatı pahasına ülkesine değer katmaya çalışmaktan başka bir suçu olmayan halkına nasıl bu kadar düşman olabiliyorsunuz?” dedi.

LİMAN ARKASI ZONGULDAK’LA ÖZDEŞLEŞMİŞ BİR MEKÂNDIR
Liman Arkası’nın kentin alamet-i farikası olduğunu söyleyen Öztürk, “Türkiye’nin dört bir yanında binden fazla liman var. Her limanın da mutlaka bir arkası bulunur. Ama Liman Arkası yalnızca Zonguldak’tadır. Google’a ‘Liman Arkası’ yazdığınızda önünüze gelen arama sonuçlarının neredeyse tamamı Zonguldak Limanı’ndan olacaktır. Çünkü Liman Arkası Zonguldak’la özdeşleşmiş, onunla kimlik kazanmıştır. Orada her birimizin onlarca hatırası bulunmaktadır. Liman Arkası’nın halka kapatılması yalnızca insanların soluklanıp gündelik hayatın stresinden arınacağı bir huzur mekanının elinden alınmasına değil, tüm hatıralarının da silinmesine de yol açacaktır. Burada doğup büyümüş, tüm hayatını burada yaşamış, burada ölüp bu topraklara gömülmekten başka hiçbir beklentisi olmayan bizler buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kentin kimlik mekanına sahip çıkacağız” diyerek sözlerine devam etti. 

VALİ ÇINAR NEDEN SESSİZ KALIYOR?
Her şeyin bir şaka gibi cereyan ettiğini iddia eden Öztürk, “Bir parça soluklandığımız Fener Mahallesi tüm itirazlarımıza karşın ona buna peşkeş çekiliyor. Belediye, bir başka yaşam alanımız Kapuz Plajı’ndaki düzenlemeleri aylardır bitiremiyor. Biz halkın ücretsiz olarak kullanımına açık kamusal alanların çoğaltılmasını talep ederken şimdi de Liman Arkası insanlara kapatılıyor. Tüm bu uygulamalarla Zonguldak açık cezaevine çevriliyor. İçimizden ‘İmdat’ diye haykırmak geliyor. Yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığımız ve son dönemlerde kente gelmiş en değerli bürokrat olarak gördüğümüz Vali Sayın Ahmet Çınar olan bitenlere neden sessiz kalıyor? Kentin dört bir yanına ‘Eski İskele Zonguldak’a, Zonguldak İskeleye Kavuşuyor’ şeklinde afişler astıran Sayın Vali, sizin kavuşmaktan anladığımız kimsenin anlam veremediği bu yasaklar zinciri mi? Çok özel bir yere koymak istediğimiz şahsınızı da Zonguldaklılara hayatı zehir eden yöneticiler arasına mı yazdırmak istiyorsunuz yoksa? Lütfen sessiz kalmayın, kente karşı işlenen bu açık suçu durdurun” dedi.

HEPİNİZİ ZONGULDAK DÜŞMANI İLAN EDECEĞİZ
Öztürk açıklamasını, “AKP Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar; CHP Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’a, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve tüm belediye Meclis Üyelerine, İl Genel Meclisi Üyelerine, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin’e, AKP İl Başkanı Zeki Tosun’a, CHP İl Başkanı Hakkı Güney’e ve diğer tüm partilerle sivil toplum örgütü yöneticilerine açık çağrıda bulunuyorum: Lütfen bu akıl dışı, kent suçu uygulamanın geri çekilmesi açık tutum alın. Bunun Zonguldaklılara yapılmış en büyük ihanetlerden biri olduğunu ve kenti tümden yaşanmaz kılacağını yüksek sesle haykırın. Bu ihaneti durdurmak için el ele verin. Bu çabadan bir adım geri duranı ‘Zonguldak düşmanı’ olarak tüm dünyaya ilan edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır. İçinde bir parça insandan, bir parça Zonguldak sevdasından yana kıpırtı olan herkesi göreve çağırıyorum” diyerek tamamladı.