Bu şehirde zaman, mekan ve yönetimler değişse de zihniyet hiç değişmiyor!

Zonguldak'ta çarpık yapılaşma, hız kesmiyor.
Partisi, belediye başkanı ve belediye meclisindeki isimler yıllar içinde değişse de kente yapılan imar hataları bitmek bilmiyor.
Buna en son örneklerden biri de Ontemmuz mahallesi Mimar Sinan caddesinde yaşanıyor. Cadde üzerinde yapımı devam eden ve yola sıfır bir şekilde temeli atılan bir inşaatın üst katlara çıktıkça resmen yola girdiği ve iki aracın geçemeyecek hale geldiği görülüyor. Belediye görevlilerinin her gün yanından geçtiği bu garabete hiçbir yetkilinin ses çıkarmadığı belirtiliyor.

Mahalle sakinlerinin kendi arasında tepki gösterdiği olaya, "Başıma bir iş gelir" korkusuyla resmi kurumlara başvurmadığı ifade ediliyor.  


HERKES ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Ontemmuz Mahallesi Mimar Sinan sokak üzerinde yapımı devam eden bir binanın yolu daraltması tepki çekiyor. Mahalle sakinlerinin rahatsız olduğu inşaat firması, insanların gözünün içine baka baka yolu işgal ederek yükseliyor. Herkesin gözü önünde yasalara uygun olmadan yükselen bu inşaata ise her gün önünden geçen mahalle sakinleri ile resmi kurum ve kuruluşlar tarafından göz yumuluyor. Kentte önceki dönemde de sıkça yaşanan kaçak kat ve balkon yapımı, bu dönemde hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlar ve yasaları uygulamakla görevli kamu yöneticileri ve görevlileri ise üç maymunu oynuyor.

(Halkın Sesi)