Vali Ahmet Çınar zamanında Gümeli Yaylası’ndan Filyos’a kadar, Zonguldak’ta, 50’den fazla turizm projesi yapan Ömer Yılmaz, MAKZON Projesi’ne sosyal medya üzerinden tepki göstererek “Zonguldak gibi ayağına sıkan başka kent yok” dedi

Vali Ahmet Çınar zamanında Zonguldak’ı adeta proje bombardımanına tutan Kivi Stratejik Planlama A.Ş’nin Genel Koordinatörü Ömer Yılmaz, Üzülmez’e yapılması düşünülen MAKZON’a sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajlarla tepki gösterdi. Gümeli’den Filyos’a kadar, Zonguldak’ta, 50’nin üzerinde turizm projesi geliştiren ve bu çalışmalar sırasında birçok master planın yanı sıra Batı Karadeniz Master Planı’nı da yaparak bölgeyi adeta baştan aşağıya planlayan Yılmaz, Twetter mesajlarında “Zonguldak gibi ayağına sıkan başka kent yok” dedi.  

HAZIRLADIĞI BAZI PROJELER HAYATA GEÇTİ
Kimi değişikliklerle de olsa yapımı tamamlanan Kandilli Köy Pazarı ve Ziyaretçi Merkezi’nin yanı sıra, hazırladığı, başta Üzülmez Kültür Vadisi, Harmankaya Alternatif Turizm Odağı olmak üzere bazı projeleri uygulama aşamasında olan Yılmaz, MAKZON’la ilgili, Almanya’nın Ruhr Havzasından örnek fotoğraflara da yer vererek art arda 3 tüvit attı. Yılmaz tüvitlerinde #EndüstriMirası ve #Zonguldak etiketlerini kullandı.

MAKZON İSMİNDE BİR SANAYİ SİTESİ PLANLANMIŞ
Yılmaz, Üzülmez’deki kok fabrikasının yapıldığı yıllarda çekilmiş iki fotoğrafı, alanın paftası ve kok fabrikasının ayakta kalan son parçası olan bacasının fotoğraflarına yer verdiği birinci tüvidinde, “Zonguldak Üzülmez'deki Kok Fabrikası. Kok fabrikasından bugüne tek kalan son karedeki baca. Şimdi fabrikanın bulunduğu alana MAKZON isminde bir sanayi sitesi planlanmış, imar değişikliği başlamış bile. Zonguldak kadar kendi ayağına sıkan başka kent yok” dedi.

RUHR’DA NEFİS BİR ENDÜSTRİYEL PEYZAJ ALANI
Yılmaz, Zonguldak’taki çalışmaları yürütürken Ruhr Havzası’na yaptığı teknik gezideki incelemeleri sırasında bir kok fabrikasının müzeye dönüştürülmüş fotoğraflarına da yer verdiği ikinci tüvitinde, “Zonguldak'ın Almanya'daki kardeşi Ruhr Havzası'ndan bir kok fabrikası, Kokkerei Hansa'dan bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum. Burası olduğu gibi dondurulmuş nefis bir endüstriyel peyzaj alanı. Kokusuyla, pasıyla, eski yaşamının nasıl olduğuna ilişkin ipuçlarıyla etkileyici…” dedi. 

SON DARBEYİ VURMAK İÇİN CAN ATIYORUZ
Ömer Yılmaz yine Ruhr havzasındaki aynı müzenin fotoğraflarına yer verdiği son tüvitinde ise, “Bir heykel gezer gibi geziyorsunuz bu eski fabrikayı ama o kadarla kısıtlı da değil: Aynı zamanda tırmanma duvarıyla, sergilere ev sahipliğiyle müze niteliğiyle de hizmet veriyor müşterisine. Bizse yıllarca yok ettik. Yetmemiş. Son darbeyi vurmak için can atıyoruz” şeklinde ifadeler yer verdi.