İşgüzar yöneticilerin ihmali yüzünden 98 Özel İdarede çalışanı, açtığı davayı kazandı, 137 işçi daha mahkemenin yolunu tuttu

DEVLETE 30 MİLYONLUK KAZIK!

Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesindeki Personel Anonim Şirketi’nde çalışan 235 kişiden 98’si, yasal olarak ödenmesi gereken ancak ödenmeyen sosyal haklarını geri almak için İl Özel İdaresi’ne açtıkları davayı kazandı.

İdarecilerin ihmali ve inadı yüzünden 98 Özel İdare çalışanı devletten faizleriyle birlikte 10 milyon lira almaya hak kazandı. Şimdi geri kalan 137 personel de devlete dava açmaya hazırlanıyor. İl Özel İdarede yaşanan mahkeme krizi nedeniyle tüm işçiler dava açarsa 30 milyon liralık bir kamu zararı oluşacak.

PERSONELE SÖZLEŞME TEHDİDİ

İl Özel İdarede görevli ilgili daire müdürleri ve yöneticilerin zamanında ödemediği sosyal haklardan doğan zararlarını tanzim etmek için mahkemeye veren personeli, yöneticiler sözleşmelerini yenilememekte tehdit ediyor. Yasal haklarını istedikleri için mobbing(baskı) uygulanan personel yöneticilerin kendilerini açık açık tehdit ettiğini iddia ediyor. Kurum içindeki çalışma barışını bozan mobbing ve tehdit iddialarıyla ilgili İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ise şu ana kadar sessizliğini koruyor.