Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, ’Gelin 20 dakikada hayat kurtarın’ çağrısında bulundu.

Son 3 ayda gerçekleşen kan bağışının yeterli miktarda olmadığını belirten Alan, vatandaşlara kan bağışında bulunmaları yönünde çağrıda bulundu. Kızılay’ın farklı yerlerde yaptığı kan bağış kampanyalarına destek çağrısında bulunan Alan, şöyle dedi:

"Vatandaşlarımızdan ve kamu kurum ve kuruluşlarımızdan özellikle rica ediyorum, vatandaşlarımızın tedavileri gecikiyor. Bizim yetişemediğimiz anında cevap veremediğimiz yerlerde talepleri oluyor hastanelerimizin bizlere, bu tip şeyleri yaşamak istemiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kan bulamadığı için tedavisinin gecikmesini istemiyoruz. Bu sebeple sağlığı yerinde olan 18 - 65 yaş arası herkesi kan vermeye davet ediyoruz. Özellikle A rh+ ve 0 rh+ kan grubuna sahip vatandaşlarımızın çok daha fazla duyarlı olmalarını istiyorum."

Şehrin merkezi bölgelerine koyulacak olan, mobil kan bağış araçlar ve konteynırların kan bağış oranında artışa sebep olacağını söyleyen Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e bu kapsamda isteklerini belirttiklerini ve geri dönüş beklediklerini bildirdi.