Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Zonguldak’ın tanıtımı açısından Maden Müzesi’nin büyük ilgi göreceğini ifade etti.
Kültür Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan ve inşaatı tamamlanma aşamasına gelen maden müzesi kısa süre sonra halkın hizmetine açılacak. Bal mumundan madencilerin heykellerinin de yer aldığı müzenin Zonguldak’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Maden Şehitliği ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
Şehitliğin de müzenin yanına yapılması ile ilgili ortak görüşün olduğunu hatırlatan Demirci şu ifadelere yer verdi:
“Maden Zonguldak’ın tarihidir. Maden Müzesi de Zonguldak’ın tanıtılması için, 1940’lardan bu yana yapılan üretimle alakalı geldiği süreç orada yaşatılıyor. Müzenin yapılış sürecinde orada bulunduk. Son dönemde bazı arkadaşlar ziyaret etmişler. Birebir bal mumu heykelleri yapmışlar. Çok güzel bir müze oluyor. Zonguldak’ın tanıtımı açısından buradaki bütün yetkili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Liman Caddesi’nde Maden Şehitliğimiz var. Bu şehitliği de müzenin yanı başındaki duvara yaparak oraya almaya düşünüyorlar. Genel Müdürümüz, Amelebirliği Başkanımız ve bizler de aynı şekilde düşünüyoruz. İl Kültür Müdürlüğü’nden de arkadaşlar geldi. Böyle bir düşünce beyan ettiler. Biz oturup konuşup tüm yetkililerle beraber ben de oraya alınmasından yana tarafım. Koruma açısından emniyetli olacağını düşünüyorum. Çünkü Liman Caddesi’nde ne kadar yapılırsa yapılsın sökülüyor, yağmurdan etkileniyor. Korunma konusunda sıkıntı oluyor. Ama müzenin yanında olması daha uygun olacağını düşünüyorum. Maden müzesinin Zonguldak’ın en güzel müzelerinden biri olacağına inanıyorum.”