Kentte yaşadığı dönem içinde Zonguldak’ın kültür hayatına çok emek harcayan, şair Mehmet Yılmaz Giresun’da hayatını kaybetti. 73 yaşında hayatını kaybeden Yılmaz’ın tüm hayatı Zonguldak’ta geçti. Zonguldak Halkevi Başkanlığı, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Zonguldak İl Başkanlığı da yapan Yılmaz bir dönem kentin kültür hayatında büyük rol oynanan 100. Yıl Turizm Kültür Sanat Kooperatifinin (TUSAK) fikir babası ve kurucusuydu. 

ZOKEV’İN DE KURUCULARI ARASINDAYDI
Uzun yıllar çalıştığı Türkiye Taşkömürü Kurumundaki işinden emekli olduktan sonra “Karya Kitabevi”ni açarak birçok ünlü yazar, şair düşün insanının düzenlediği imza günlerinde Zonguldaklılarla buluşmasını sağlayan Mehmet Yılmaz, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfının da (ZOKEV) kurucuları arasında yer aldı. 

ZONGULDAK ŞAİRİ OLARAK BİLİNİYORDU
Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi, Sosyalist Birlik Partisi, Birleşik Sol Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi gibi çeşitli sol partilerde görev yapan ve kuruluşlarında yer alan Mehmet Yılmaz, çok sayıda şiir ve öykü kitabının da sahibiydi. Giresunlu olmasına rağmen tüm ülkede “Zonguldak şairi” olarak tanınan Mehmet Yılmaz, ömrünün son dönemini geçirdiği köyünde muhtarlık da yaptı.