2016’da 13 ton tohum elde edildi

ZONGULDAK’TA TOHUMLARIN KORUNMASI İÇİN SOĞUK HAVA DEPOSU HİZMETE ALINDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM)orman varlığının geleceği açısından önemli bir yer teşkil eden tohumların uzun süre saklanıp, korunması için yeni projelerini hayata geçiriyor. Bu kapsamda Zonguldak-Gökçebey’de bulunan fidanlıkta 21 ton kapasiteli ve
6 yıl koruma imkânı sunan soğuk hava deposu onarılarak hizmete alındı.

Bakanlık basın bürosundan verilen habere göre 2016 yılında “Tohum Saklama ve Fidan Saklama Depoları” faaliyet çalışmalarında onarılan depoda toplam 8 bin 430 dekardan elde edilen tohumlar saklandı. Tohumlar karaçam, sarıçam tohum bahçelerinden, tohum meşcerelerinden ve diğer illerden getirildi.

2016’da 13,1 Ton Tohum Elde Edildi

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ormanların geleceğinin güvende olduğuna dikkat çekerek “Bu yılda tohum ve fidan saklama depolarında çalışmalarımıza ve tohum üretimine hız kesmeden devam edeceğiz. Son verilere göre Zonguldak ve çevre illerinde 2016’da kayın, ıhlamur, kestane, kiraz, kızılcık, kınar, selvi, mazı türlerinde 7 ton tohum üretim hedefi aşılarak, 13,1 ton tohum üretimi gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

“Tohumların Biyolojik İhtiyaçları Sağlandı”

Tohum saklamanın orman varlığının korunması açısından önemli bir tedbir olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Tohumların biyolojik ihtiyaçları depolarda sağlandı. Hizmete alınmasından buyana geçen kısa sürede ihtiyaç duyulan bölgelere tohum gönderdik. Şuanda depoda 3,5 ton orman ağacı tohumu sonraki yıllar için saklanıyor” dedi.