Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB)’ın 23-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul Lütfü Kırdar’da 23’üncü Genel Kurulu yapılacak. Seçimlerde Genel Başkanlığa Adaylığını koyan Emin Çakmak dün Dedeman Otel’de Zonguldak turizm acentelerine yönelik yemek düzenledi.

Yemeğe Genel Başkan Adayı Emin Çakmak, 1966 Zonguldak Taraftarlar Derneği Başkanı Tuncay Cihan ve Zonguldak’ta faaliyet gösteren turizm acenteleri katıldı. Dedeman Otel’de düzenlenen yemekte konuşan Genel Başkan Adayı Emin Çakmak, göreve geldiği takdirde Zonguldak’ın turizminin kalkınması için yabancı turistleri buraya getirerek, Zonguldak ekonomisi güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

‘’Zonguldak ve İlçelerinde 15 delegemiz var’’

Türkiye Seyahat Acenteleri(TÜRSAB) Genel Başkan Adayı Emin Çakmak, Zonguldak ve İlçelerinde 15 delegelerinin olduğunu söyleyerek, ‘’Türkiye seyahat acenteleri birliğinin 23’üncü genel kurulu 23 24 Şubatta İstanbul’da Lütfü Kırdar’da gerçekleşecek. Bizde 2014 ve 2015’de 22’inci Genel Kurulda Başkan adayıydık. Çok yüksek oy almıştık. Dolayısıyla sektörümüzden üyelerimizden çağrısı nedeniyle yeniden 3’üncü dönem aday olduk. Bu dönem şansımız daha yüksek. Çünkü mevcut yönetim artık miladını doldurdu.  Bizlerde yeniden aday olduk ve yola çıktık. Zonguldak, bizim 78’inci ilimiz. Türkiye’nin 81 ilinde ki delegelerimizi dolaşıyoruz. 10bin 600 delegemiz var. 5bin delegesi oy kullanmak için kayıtlarını yaptırdı. İnşallah göreve geldiğimiz süre içinde yapmamız gereken çok önemli projeler var. Bunlardan en önemlisi de bütün illerimizin ayrı ayrı turizm portallarını 17 Nisan’da hayata geçirmek. Karadeniz Ereğli olmak üzere burada 15 delegemiz var’’dedi.

‘’ Yabancı turistleri getirerek Zonguldak ekonomisini canlandıracağız’’

Zonguldak’a yerli ve yabancı turistlerini getirerek Zonguldak ekonomisini canlandıracaklarını ifade eden Çakmak, ‘’ Şuanda burada dış turizm yapan acentemiz yok. Bizim hedefimiz dışarıdan ve orta doğudan hedef ülkelerden turist getirmek. Zonguldak ekonomisi de turizmden hak ettiği payı alsın. Göreve geldiğimiz zaman bunları hepsini hayata geçirmek için kolları sıvayacağız. Zonguldak bölgesinden de bir arkadaşımız bizimle görev yapacak. İnşallah burayı daha ileriye taşıyacağız. Gerekli mevcut yönetimlerle gerek hükümetimizle işbirliği içerisinde olacağız. Bölgenin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. TÜRSAB seçimleri ile ilgili Zonguldak’a 3’üncü ziyaretim. Her geldiğimde burada üyelerimle akşam yemeği yiyerek Zonguldak turiziminin gelişimi için neler yapabiliriz? Sorunlar nedir? Sıkıntılar nedir? Onları konuşuyoruz. Bu akşam burada ortak akıl toplantısı yaptık. Karşılıklı burada istişare yaptık’’şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM