Başkan Temiz, ZGC ziyaretinde konuştu;

“ZONGULDAK TÜRKİYE'DE iLK 10'DA”

 
Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini (ZGC) ziyaret eden Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, "Zonguldak Vergi de Türkiye'de ilk 10 il içerisinde bulunuyor" dedi.

 

Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık yaptığı konuşmada Halil İbrahim Temiz’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Kısa bir süre önce Kocaeli'den Zonguldak’a gelerek göreve başladığını belirten Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, Zonguldak'ı çok beğendiğini ve insanların çok iyi kalpli olduğunu ifade etti.
Zonguldak'ta 35 bin dolayında vergi mükellefinin bulunduğunu belirten Başkan Halil İbrahim Temiz yaptığı kouşmasında şunları söyledi;

ZONGULDAK TÜRKİYE'DE iLK 10'DA

“Zonguldak'ta bulunmaktan çok mutluyum. Zonguldak'ta atandıktan sonra Sayın başkanım Beni ziyaret ederek mutlu etti, yalnız olmadığımızı gösterdi ve nazik ziyaretlerinden dolayı gerçekten sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Amacımız Zonguldak iline ve genelinde ülkemize hizmet etmektir. basınımızın güzide mensupları ile Bir arada olmaktan gerçekten mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. misafirperverliğin için de çok teşekkür ediyorum. Zonguldak çok beğendim gerçekten çok sıcak insanlarla karşılaştım. Kocaeli'den geldim ve Anadolu özlemişsin gerçekten Çok sıcakkanlı misafirperver bir yol sorduğunda bir yer tarif et dediğinizi insanlar neredeyse sizinle beraber gelebilecek kadar sıcak kanlılar O yüzden Zonguldak'ta olmaktan mutluyum ve Zonguldak'ta çok sevdim. Yıl sonu itibariyle Zonguldak'taki vergi oranları diğer illere oranla kıyaslaması açıklanacak. Ancak Zonguldak Vergi de Türkiye'de ilk 10 il içerisinde bulunuyor diyebiliriz" 

VERGİ BİLİNCİ ÇOK ÖNEMLİDİR
Vergi barışı ile ilgili basında çıkan haberleri okuduğunu ancak şu anda kendine oluşan bir bilgi olmadığını ifade eden Başkan Temiz, 
"Vergi tahsilatı konusunda Yeniden değerleme oranı kadar ilimizi artış sağlanıyor. Vergi tahsilatında Zonguldak Türkiye ortalaması seyrediyor. Her yıl Vergi Haftası kutlanıyor. Her yıl şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanıyor. Bu hafta da çeşitli etkinliklerimiz oluyor kamuoyuna, öğrencilere ve çalışanlarımıza yönelik bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda üniversitemizi ziyaret edip vergi bilinci anlamda bir farkındalık konferansı verebiliyoruz. İlkokul öğrencilerinde vergi tanıması anlamında zaman zaman ziyaretlerimiz oluyor onlara vergiyi anlatıyoruz, her düzeyde sunumlarımız oluyor. Vergi bilinci çok önemlidir” dedi.