BEÜ İbn-i Sina Kampüsünü inceleyen Vali Çınar;

‘Zonguldak Üniversite kenti olmalı’ 


Zonguldak Valisi Ahmet Çınar; Bülent Ecevit Üniversitesi İbn-i Sina Kampüsünde bir dizi incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İbn-i Sina Kütüphanesi ve Sosyal Tesislerini Gezdi. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Dekanlar, Merkez Müdür ve yardımcıları eşlik ettiler.

Batı Karadeniz Bölgesinin En Donanımlı Sağlık Merkezi

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ilk olarak Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini gezdi. Ziyarette Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan ve Dekan yardımcıları, Merkez Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Müdür yardımcıları ve idari yöneticiler hazır bulunarak Merkez ve gezilen birimler hakkında bilgi verdiler. Ziyarette Pediatri Servisi, Çocuk Cerrahisi Servisi, Kardiyoloji ve Kalp-Damar Cerrahisi Servisleri, PET-CT birimi, Onkoloji Birimleri gezildi. Ziyarette vatandaşlarla da sohbet eden Vali Ahmet Çınar, hastaların aldıkları sağlık hizmetinden memnuniyetlerini ifade etmelerinden özellikle memnun olduğunu ifade etti. BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin sadece Zonguldak için değil Batı Karadeniz Bölgesi için de çok önemli bir sağlık hizmet sunucusu olduğunun altını çizen Vali Çınar, tüm hizmetlerde insan merkezli ayrıntıların düşünülmesinden, sadece sağlık hizmetinin kalitesini değil aynı zamanda bu hizmeti alırken vatandaşların rahatlığını da göz önüne alan uygulamaların düşünülmesinden çok memnun olduğunu belirtti. Bu hizmetlerin hem kapasitesinin hem de kalitesinin artmasındaki emeklerinden dolayı başta Rektör Prof. Özer olmak üzere Merkez Müdür ve çalışma ekibine, Tıp Fakültesi Dekanı ve çalışma ekibine teşekkür etti.

7/24 Açık Kütüphanesi olan Tek Üniversite

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar daha sonra yeni hizmete alınan İbn-i Sina Kütüphanesi ve Sosyal Tesislerini ziyaret etti. Kütüphanede öğrencilerle de sohbet eden Vali Çınar, üniversitenin Türkiye’de 7/24 açık olan iki kütüphaneye sahip tek üniversite olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bu tip hizmetlerin Zonguldak’ın bir üniversite kenti olması yönünde çok önemli yatırımlar olduğunu ifade etti.

Diş Uygulamalarında Öncü Sağlık Merkezi

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar daha sonra Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezini gezdi. Ziyarette Diş hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. İnanç Cengiz, Dekan Yardımcıları, Merkez Müdürü ve Müdür yardımcıları hazır bulunarak Merkez ve gezilen birimler hakkında bilgi verdiler. Merkezdeki tüm birimleri gezen Vali Çınar Merkezinin aynen Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi, sadece Zonguldak için değil Batı Karadeniz Bölgesi için de çok önemli bir sağlık hizmet sunucusu olduğunun altını çizen Vali Çınar, tüm hizmetlerde insan merkezli ayrıntıların düşünülmesinden, sadece sağlık hizmetinin kalitesini değil aynı zamanda bu hizmeti alırken vatandaşların rahatlığını da göz önüne alan uygulamaların düşünülmesinden çok memnun olduğunu belirtti. Bu hizmetlerin hem kapasitesinin hem de kalitesinin artmasındaki emeklerinden dolayı başta Rektör Prof. Özer olmak üzere Merkez Müdür ve çalışma ekibine, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve çalışma ekibine teşekkür etti.

Üniversite-Sanayi İşbirliği için Önemli Yatırımlar

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar son olarak Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret etti. Ziyarette Merkez Müdürü Prof. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu, Müdür yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulunarak Merkez ve gezilen birimler hakkında bilgi verdiler. Üniversitenin sadece kendi araştırma birimleri için değil aynı zamanda Zonguldak’taki sektörlere hizmet vermek için de gerekli bilimsel alt yapıya sahip olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çınar emeklerinden dolayı başta Rektör Prof. Özer olmak üzere Merkez Müdür ve çalışma ekibine teşekkür etti.

Bülent Ecevit Üniversitesi İbn-i Sina Kampüsü’nün gerçek anlamda bir sağlık üssü konumunda olduğunu belirten Vali Ahmet Çınar şunları söyledi: “İbn-i Sina Kampüsü, uygulama ve araştırma merkezleri, hastaneleri ve eğitim birimleriyle Batı Karadeniz’in sağlık merkezi konumunda. Öğrencilerimizin eğitimi ve sosyal yaşamı ile ilgili her şey ayrıntılı bir şekilde düşünülerek hayata geçirilmiş. 7/24 çalışan bir kütüphane öğrencilerimiz için çok güzel bir fırsat. Bu gerçekten gurur verici. Üniversitemiz sağlık alanında çok önemli çalışmalar yapmış ve yapmaya devam ediyor. BEÜ, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi ve laboratuvarlarıyla yalnızca akademik çalışmalar  yapmıyor, Zonguldak’a ve tüm Batı Karadeniz bölgesine önemli hizmetler sunuyor. Sayın Rektörümüzü ve çalışma arkadaşlarını çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum.” dedi