Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan,

ZONGULDAK’A 150 MİLYON TL TEŞVİK VERDİK”

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak'ta başlattığı, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' çalışmaları kapsamında Zonguldak'a gelen bakanlık yöneticileri, kamu temsilcileri ve çalışanlarını bilgilendirdi. Zonguldak’ta üretim ve istihdama yönelik yapılan teşviklerde SGK ve İŞ-Kur aracılığıyla 150 milyon TL teşvik harcaması yaptıklarını da vurgulayan Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan, “Hükümetimiz özellikle işsizliğin azaltılması ve istihdama yönelik gerekli tedbirleri alıyor” ifadelerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan başkanlığında, İş-Kur İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İŞKUR İç Denetim Daire Başkanı Cihat Demiralp, SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim, ÇŞGB Sendikalar Daire Başkanı Kamil Yeşilyaprak, ÇSGB İş Sağlığı Güvenliği Daire Başkanı Furkan Yıldız ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çalışanları katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda bu programı başlattıklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli Seferberlik” çağrısı doğrultusunda,i Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Konya’dan kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında bugün güzel şehrimiz Zonguldak’tayız. Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak tarihinde Konya'dan kamuoyuna duyurduğu 'Çalışma hayatında milli seferberlik' programı kapsamında bugün güzel şehrimiz Zonguldak’tayız. Sizlere sayın bakanımızın selamlarını getirdik. Sayın bakanımızın talimatıyla bugün burada çalışma hayatının tarafları ile bir araya gelecek, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı ve teşviklerimizi anlatacağız. Bu seferberlik kapsamında bakanlık yöneticileri olarak bugün Antalya, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Çanakkale, Gümüşhane, Iğdır, Kocaeli, Mardin, Mersin, Sakarya ve Zonguldak olmak üzere 12 ilimizi daha ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimize devam edecek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gidilmedik şehir bırakmayacağız.

81 ilimizde Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları, iş adamları, sanayiciler, KOBİ kapsamındaki iş adamları, aktif iş gücü programlarından yararlanan iş yerleri ve çalışanlar, hibe kapsamında kendi işini kuran engelli vatandaşlar, işçiler, kadın çalışanlar, işsizler, engelli çalışanlar, üniversite öğrencileri, iade kapsamında tıbbi cihaz kullanan vatandaşlarımız ve emeklilerimize ulaşacağız. İstihdama katkı sağlama hedefiyle, kayıtdışı istihdamla mücadelemizde tarafların desteğini isteyeceğiz. Teşviklerimizi anlatacak, bakanımızın talimatıyla daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyerek, çözüm yollarını birlikte bulacağız. İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin, akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışacağız. Yine hizmetlerimizle ilgili görüş ve önerileri alarak hizmet kalitemizi arttırmak için ihtiyaçları belirleyeceğiz” dedi.

“150 MİLYON TL TEŞVİK SAĞLADIK”

Zonguldak’ta üretim ve istihdama yönelik yapılan teşviklerde SGK ve İŞ-Kur aracılığıyla 150 milyon TL teşvik harcaması yaptıklarını da vurgulayan MYK Başkanı Ceylan, “Zonguldak’ta diğer illerde olduğu gibi bakanlığımızın çok önemli teşviklerin yapıldığını gördük. Emekli şehri Zonguldak’ta 126.286 çalışanımız 154.855 emeklimiz var. Çalışanlarımızın emeklilerimizi finanse etmesi gerekiyor ama Zonguldak’ta bu rakamlar en az yüzde 50 olması lazım. Hükümetimiz bu anlamda Zonguldak’a özel çalışmalar yapıyor. Biz işverenlere şuan istihdama yönelik hizmetlerde kullanmak için 90 milyon TL bir teşvikte bulunmuşuz. Bakıldığında 5590 kişiyle ilgili meslek eğitim programları yapılmış ve bundan 52 milyon TL ödeme yapılmış. Bakanlığımızın her 2 il müdürlüğümüz aracılığıyla 150 milyon TL’yi 2016 yılında üretim ve istihdama yönelik teşvik olarak sağlamış durumdadır. Hükümetimiz özellikle işsizliğin azaltılması ve istihdama yönelik gerekli tedbirleri alıyor” ifadelerine yer verdi.

(Umut ERSES – Aycan KARADAĞ)