Geçtiğimiz yıllarda adı Zonguldakspor ve Kilimlispor başkanlığı için geçen fakat şartlar oluşmadığı için geri çekilen genç işadamı Mehmet Kuruçayırlı, Ali Aslankılıç’ın ricasını kırmayarak geçtiğimiz günlerde Kilimli Belediyespor Başkanı olmuştu. Zonguldak’ta sadece spor yatırımlarıyla değil istihdam yaratacak ticari projelerle geleceklerini söyleyen Kuruçayırlı, anlaşma sağladıkları takdirde 160 konutluk bir projeye start vereceklerini söyledi.

“12 İŞADAMIYLA KİLİMLİ’YE GELECEĞİM”

Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’ın olduğu her yerde göreve hazır olduğunu söyleyen Kuruçayırlı, Halkın Sesi’ni Ankara’da ağırladı. Mustafa Özdemir’e son derece önemli açıklamalar yapan Kuruçayırlı, “Ali Başkanın ricası üzerine yatırım gurubundaki 12 arkadaşımla toplantı yaptık. Zonguldak’a yaklaşık 800 kişinin istihdam edileceği 8 fabrika kurmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz hafta Kilimli’ye gelerek yer baktım.  Kilimli’de 50 bin metrekarelik bir arazi arıyoruz. 35 bin metrekaresi kapalı alan olacak. Gıda, elektrik kablosu, tekstil, cam, konserve alanlarında tam 8 adet fabrika olacak. Bununla ilgili yer arayışlarımız sürüyor. Yer sorunu çözüldükten sonra arkadaşlarımızla geleceğiz ve başlamak için ilk adımı atacağız. Bunun dışında Kilimli’de bulunan balıkçı barınağı şeklinde kullanılan alanı da limana dönüştürmek istiyoruz. Kilimli halkı bizi bağrına basarsa yatırımlarımız da devam edecek” dedi.

ZONGULDAKSPOR NEDEN OLMASIN?

Daha önce de Ankara Demirspor’un başkanlığını yapan Kuruçayırlı, Zonguldakspor’a da sıcak bakıyor. “Ali Başkanın olmadığı yerde ben olmam. Ali Başkan varsa bende varım. Geçtiğimiz günlerde Kilimli’de Ali başkanla bir araya geldik. Kilimlispor’u al dedi. Ben de kabul etti. Hedefimiz Kilimli Belediyespor’u en kısa sürede üçüncü lige taşımak olacak. Bunu gerçekleştirirken de sağlam bir temel oluşturacağız. Alt yapıya önem vereceğiz. Kilimli iyi futbolcuların çıktığı bir yer. Alt yapıdan oyuncu yetişmesi içinde projelerimiz olacak.” dedi. Kuruçayırlı, Halkın Sesi’nin “Kilimlispor’da hedefi yakalarsanız, Zonguldakspor’a sıcak bakar mısınız?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi: “Zonguldakspor başkanlığı ileriki yıllarda olabilir mi derseniz olabilir. Ama benim için Ali Başkanın görüşleri önemli. Şimdilik hedefimiz Kilimlispor’u yukarıya taşımak olacak.”  Haber-Yıldırım YILMAZ