Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Zonguldak’ta etkisini gösterecek olan kar ve karla karışık yağmur için vatandaşları uyardı.

 

“23 Nisan 2017 Pazar günü; Bölgemiz genelinin yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışların soğumayla birlikte Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışlarının Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; güney ve güneybatı zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden, 50 ila 80 km/saat olmak üzere yer yer fırtına esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normallerinin 4 ila 11 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık düşüşleriyle birlikte Pazar – Pazartesi – Salı günleri bölgenin iç kesimlerinde hafif zirai don olayı bekleniyor.

23 Nisan 2017 Pazar günü beklenen fırtına, soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”