AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili adayı Özcan Ulupınar, Kemal Köksal Şehir Stadyumunda açıklamalarda bulunarak kapalı tribün ve açık tribünün yapılması için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili adayı Özcan Ulupınar beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Gençlik Spor il Müdürü Uğur Akdeniz ve partililerle birlikte şehir stadyumunda açıklamalarda bulunarak şehir stadının Zonguldak’a yakışır bir stat olacağını ifade etti.
Yapılacak olan yeni stadyumun Zonguldak halkına hayırlı olmasını dileyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Zonguldak’ımıza yeni bir stat yapmak için yola çıktık. Bununla ilgili fizibilite çalışmaları bakanlığımız tarafından yapılmıştı. Bizlerde teşkilat olarak bunun takipçisiyiz. Milletvekillerimiz Ankara’da mecliste bu konuları takip ediyor bizde yerel takip ediyoruz. İnşallah yapılacak olan bu stat şehrimize hayırlı olur” dedi.
"TRİBÜNLER KADEME KADEME YAPILACAK"
En kısa zamanda maçları yeni stat da oynayacaklarını ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili adayı Özcan Ulupınar, “Burası Zonguldak Şehir stadyumu vatandaşlarımızın buradan beklentisi var. Zonguldak Kömürspor 2. Lige çıkamadı ama heyecanla bütün maçları takip ettik. Zonguldak seyircisi çok olan bir takım buranın bazı ihtiyaçları var tribünlerin kapatılması gibi önümüzdeki günlerde tribünler yapılacak. İlk etapta mevcut kapalı olan 3 bin kişilik tribün yapılacak daha sonra kademe kademe diğer kısımlar kapatılacak. Bununla beraber kapalı spor salonu yıkılarak oraya büyük bir salon yapılacak. Yeni bir gençlik spor binamız olacak içinde 6 salonumuz içinde diğer müsabakaların yapılacağı salonlar olacak. Bu proje şuanda hazır ihale için gün bekliyoruz. Çok yakın bir zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz. Bunları umarım güçlü bir firma alır bizleri de üzmez. Geçen hafta gençlik ve spor bakanımızla görüştük kendisine burayla ilgili sıkıntılarımızı anlattık. Kendisi burayla ilgili hizmetleri en kısa zamanda Zonguldak halkına kazandıracaklarını söyledi. İnşallah yeni stat da maçlarımızı izleyeceğiz. Bur arada maçlar Devrek’te ya da başka ilçelerde gerçekleşecek. İnşallah kısa sürede bitirilecek“ diye konuştu.
Mevcut kapalı tribünlerin ve açık olan tribünlerin etap etap yapılacağını ifade eden Gençlik Spor il Müdürü Uğur Akdeniz, “Bulunduğumuz alan 1948 yılında tribünleri yapılmış bir alan spor salonumuz ise 1950’li yıllarda yapılmış sizlerin de katkılarıyla 50 yıllık binaları tamamını yeniliyoruz. Stadyumda bunlardan bir tanesi ihale aşamasında bu ihale aşamasında altına otopark yapılması şeklinde çalışmalarımız oldu Zonguldak kömür spor oynayabilsin diye etap etap bu çalışmalar yapılacak. 3 bin kişilik bir tribün ve son sistem soyunma odaları atletizmde Türkiye’nin atma sporlarında ve birçok branşlarda Zonguldak çok iyi 110 metre engellide Türkiye rekortmenleri bizde, bunun altına 100 metrelik pist yapıyoruz. Buda Türkiye’de ilk olacak. Ben doğma büyüme Zonguldak’tayım uzun yıllar sporun içerisindeyim son 3.5 yıldır sizlerin katkılarıyla yaptığımız bu çalışmalar çok önemli” ifadelerini kullandı.