Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümü Valilik Binası Önünde yapılan törenle kutlandı. Törende saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Zonguldak’ta 100-150 yıl yetecek kömür rezervi vardır. Türkiye’nin kömüre ihtiyacı var. Kamu ve özel sektörün üretme imkanı var. Zonguldak’ın asıl ihtiyacı olan şey 1920’lerin anlayışıyla sahip çıkılmasıdır. 1921’in ilgi ve alakasının gösterilmesidir. Türkiye ekonomik krizlere sürüklenmemek için kendi doğal kaynaklarına dönmek zorundadır. Türkiye’nin Zonguldak’a ihtiyacı var. Zonguldak’ı kurtarmak Türkiye’yi kurtarmaktır.21 Haziran Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyor. Kömürün bulunuşunda büyük katkısı olan Uzun Mehmet’i saygıyla anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Törene Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AKP İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Kilimli Kaymakamı Vali Vekili Hakan Özaslan, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, MHP Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Yalçıner, CHP İlçe Başkanı Ebru Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Erdoğan Kaymakçı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal ve gaziler, askeri erkan ve Zonguldak Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümü etkinlikleri bugün saat 11.00’de Uzunmehmet Anıtı’nda ve saat 17.00’de yapılacak kortej yürüyüşüyle tamamlanacak.

Aycan KARADAĞ