2017 bütçesi için toplanan İl Genel Meclisi hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli:
 “Zonguldak’ın ihtiyacı tarım ve turizm”
İl Genel Meclisi’nin Kasım ayında bütçenin önümüzdeki yılın bütçesinin görüşüleceğini 20 günlük maraton başladı… 5 gündem maddesinin görüşüldüğü meclisi ilk birleşiminde İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada 20 günlük süreçte 2017 yılının bütçesini hazırlayacaklarını, 75 milyon tl civarında olan bütçeden tarım ve turizme da ayıracaklarını belirterek, “Zonguldak’ın ihtiyacı olan şey tarım ve turizm anlamında gelişmek. Bütçeden buna bir şeyler yapmaya çalışacağız.” dedi.
2017 BÜTÇESİ 75 MİLYON TL
2017 bütçesinin 75 milyon tl civarında olduğunu söyleyen Karaveli, Biz bu 20 gün boyunca yılın bütçesini hazırlayacağız. Bütün idarenin harcamaları, valilik harcamaları, yatırım programlarımızı değerlendireceğiz. Bu seneki ön görülen bütçemiz şu anda 75milyon civarında önümüzdeki süreç içerisinde bu bütçenin hazırlığını yapacağız. Sonuçta da performans, bütçe ve kesin hesap arkasından gelecek. Bizim için burada önemli olan şey yatırımı yükseltebilmektir. Bunun için çalışmalarımızı yapacağız. Bir yandan da buradaki cari açıkları karşılama zorunluluğu var.” diye konuştu.
TARIM VE TURİZME DESTEK
Zonguldak’ın en önemli ihtiyacının tarım ve turizm olduğunu ifade eden Karaveli, “İl Genel Meclisi olarak yüzümüzü başka bir yere çevirmek zorundayız. Yolu yapıyoruz, suyu yapıyoruz, bir yandan da söylediğimiz bir şey var. Zonguldak’ın ihtiyacı olan şey tarım ve turizm anlamında gelişmek. Bütçeden buna bir şeyler yapmaya çalışacağız. Çünkü biz her zaman geriye dönmek istemiyoruz. 30 yıl önce keşke TTK ile beraber eş zamanlı hareket etmiş olsaydık. Belki bu kadar göç vermezdik. Belki il anlamında bu kadar geriye düşmezdik. Şu anda köylerimize baktığımızda, köylerimizin yüzde 40-50’si boşalmış. Her zaman söylediğimiz gurur duyduğumuz bir yer var bu anlamda Alaplı bir şeyler başarabilmiş. Burada fındık artık bir sektör olmuş. Ereğli’de demir çeliğin etkisiyle bir kıpırdanma var. Bugün merkeze, Kozlu’ya, Devrek’e Gökçebey’e baktığımızda buralarda tarım anlamında hiçbir şey yapılamamış. Topraklar boş bırakılmış tamamen TTK’ya bağımlı kalmışız. Bununda etkisini hep beraber yaşıyoruz. Biz meclis olarak gerçekten bu alanlara yatırım anlamında düşünce anlamında destek verebilirsek çok memnun olacağız. Bu yıl bunları yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Aycan KARADAĞ – Aykut KARA