Zonguldak’ın İlk Kadın Oto Galericisi

İkinci el oto galeri sektörüne taze kan olarak giren Asya Auto, kadın girişimci Neslihan Gülay ile sektörde zirveyi hedefliyor. Üzülmez Yeni Sanayi Sitesi 6/B Blok no 4/4’de hizmete giren Asya Auto ikinci el oto piyasasında faklı çizgisiyle fark yaratmayı hedefliyor.

Zonguldak’ın ilk kadın oto galeri işletmesi sahibi olan Neslihan Gülay, amacının bir kadın hassasiyeti ve titizliğiyle önce Zonguldak halkının güvenini kazanmak ardından kadınların her koşulda her sektörde öncü ve başarılı olabileceğini kanıtlamak olduğunu söyledi. 

Halkın Sesi’ne konuşan kadın girişimci Neslihan Gülay, ikinci el otomobil sektörünün en büyük sorununun güven sorunu olduğuna vurgu yaparak, “Asya Auto bu manada örnek bir marka olacak. Bu işi dürüst ve layıkıyla yapan oto galeri sahibi arkadaşlarımızı tenzih ediyorum ama kötü örnekler nedeniyle ikinci el piyasasıyla ilgili vatandaşın kafasında oluşan olumsuz algıyı da kırmak istiyoruz.” dedi.

Yılbaşı itibarıyla istenilen belge ve yeterlilikleri olmayan oto galerilerinin yeni yılda ticari faaliyet yapamayacağını ifade eden Gülay, “Bu sayede ikinci el otomotiv sektörü ciddi bir disiplin altına alınacak. Asya Auto olarak biz ilgili bakanlık temsilcilerinin verdiği belgelerimizi tamamladık. Halkımız bu yetkiye sahip olmayışına rağmen merdiven altı ikinci el araç satanlardan kesinlikle araba almasın. Satın aldıkları ikinci el araçta çıkabilecek olası bir aksilik halinde, kanuni hak talep edebilmeleri açısından bu son derece önemli. Her ne kadar piyasalardaki kriz, ikinci el oto sektörünü de etkilese de yılbaşından itibaren ikinci el piyasasında ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Asya Auto olarak deneyimli ustaların denetiminden geçen araçlarımızla Üzülmez Yeni Sanayi Sitesi’ndeki galerimizde tüm hakkımızı bekliyoruz” dedi.