“Zonguldak’ın Kurtuluş Günü bir uydurmacadır” 

Eski Belediye Başkanı Yüksel Aytaç kendi döneminde bu konu üstünde Genel Kurmay’dan bile görüş aldığını ve böyle bir şeyin olmadığını öğrendiğini söyledi

 Zonguldak eski Belediye Başkanlarından Yüksel Aytaç gazetemizi arayarak Sermet Aksu’nun “Zonguldak’ın Kurtuluşu” konulu yazısı üzerinde görüşlerini aktardı.

Sermet Aksu’nun bu konuyu her 21 Haziran’da dile getirdiğini, bunun sonucunda konunun yetkililerce araştırıldığını ve Sermet Aksu’nun öne sürdüğü gibi Zonguldak’ın Kurtuluşu diye bir tarihi olayın geçmişte yaşanmamış olduğunun anlaşıldığını ama buna rağmen halen bazı kesimlerin anlaşılmaz nedenlerle Zonguldak Kurtuluş günü düzenlediklerini ve bunda ısrar ettiklerini söyledi.

Yüksel Aytaç kendi Belediye Başkanlığı döneminde bu konuyu Genel Kurmay’a sorduğunu oradan da “Böyle bir tarihi vaka yoktur, Zonguldak İl merkezinde o dönemlerde kurtuluş gerektirecek bir işgal olmadığı gibi bir çarpışma vs. de yaşanmamıştır, Genel Kurmay’ın kayıtlarında böyle bir vaka yoktur” cevabını aldığını söyledi.

Aytaç; “Ancak yeniden Belediye başkanı olamamam bu konuyu uygulama şansımı bana yaratmadı” diyerek sözlerine son verdi.(Şebnem Saka)