Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde parti teşkilatını ziyaret eden MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Zonguldak’ın üçte ikisinin göçtüğünü söyledi.
MHP Ankara Milletvekili Erkan partisinin Zonguldak İl Başkanı Hamdi ayan ile birlikte Ereğli ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Haberal, Zonguldak’ın genel bütçeden çok az pay aldığını ve ilin üçte ikisinin göçtüğünü söyledi. Haberal konuşmasında “TTK’ya sadece ekonomik açıdan bakmayın. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Zonguldak’a getirdiği bir kültür vardı, bu kültürü de yok ettiler ekonomik değerleri yok ettikleri gibi. Şimdi TTK’yı da ‘buyurun gelin özelleştirin’ derseniz, Zonguldak’a, Zonguldaklıya ne kalacak? Karşıyız, farkındayız ve takipçisiyiz. Sayın Başkanımızda çok detaylı dosyalar getirdi bu konuyla ilgili. Partinin tüm birimlerinde detaylı şekilde inceliyoruz. Meclise 20 milletvekilimizle birlikte araştırma önergesi verdik. Bizzat takipte ediyoruz” dedi.

BAHÇELİ’NİN SAĞLIK DURUMU
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sağlık durumuna ilişkinde bilgiler veren Haberal, Bahçeli’nin 1 yıl önce olması gereken tedaviyi bu gün olabildiğini ifade etti. Haberal, Bahçeli’nin sağlık durumuna ilişkin olarak şunları söyledi; “Sayın Bahçeli 2004 yılında korner baypas ameliyatı geçirmişti. Damarları yenilenmişti. Şimdi ise kalp kapakçığına bir müdahale yapıldı. Basına yansıdığı için gayet rahat bir şekilde konuşuyorum. Daha önceden planlanmıştı. Bir yıl önceden planlanmıştı. Söyledikleri gibi bu kurultay vesaire, ‘kalp krizi geçirdi’ falan hepsi uydurma, hepsi yalan, böyle bir şey yok. Yapılması gerekiyordu, hep ötelendi. Şimdi zaman müsait oldu. Neden o hastanede yapıldı? Bu soruldu. Çünkü bu yeni bir teknikle yapılan kalp kapakçığı operasyonuydu. Sayın Genel Başkanımızı ameliyat eden doktorumuz Prof. Dr. Erol Şener Bey o hastanede bu yeni tekniği yapan ekiple çalışıyor. Kendileri tecrübe açısından orada yapmayı uygun gördü, devamlı orası o işi yaptığı için. Dikkat ederseniz hiçbir korku ve kaygı duyulmadığı için saklanmadı. Normalde MHP Genel Başkanı gizli bir şey yapmak isterse, yapar. Hiç kimsenin de haberi olmaz. Ama bütün bunlara gerek olmadığı için, sonuçta bir insan sağlığı. Sayın Genel Başkanımız da bir lider olduğuna göre, e yaşı da belli. Rahatsızlığından dolayı daha önce geçirdiği bir ameliyat var. Şimdide olması gereken bir ameliyatı oldu. Kendisini aldık, geldik. Sağlığı gayet iyi durumda. Birlikte oturduk bir masanın etrafında beraber yemek yedik dönüşümüzde. Ben hastanede de kendilerini gördüm. Gayet iyiler.”

“ZONGULDAK’IN ÜÇTE İKİSİ GÖÇMÜŞ DURUMDA”
Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haberal, Ereğli’nin de ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek Çatalağzı ve Muslu’nun termik santraller, Ereğli’nin ise ekonomik sıkıntılar nedeniyle boşaldığını ifade etti. Zonguldak’ın bu gün sorunlu şehir haline geldiğini dile getiren Haberal “En’lerde Zonguldak bu gün birinci. Toplumsal yıkım, ekonomik çöküş, sosyal problemlerde Zonguldak en fazla. En fazla genç işsizin olduğu şehir Zonguldak. Zonguldak son seçimlerde AKP’den üç milletvekili çıkardı. Bunun sosyolojik olarak bir gün bilim adamları tarafından inceleneceği kanaatindeyim. Çünkü Zonguldak milli gelirden çok az pay alıyor. Toplumsal yıkım hakikaten çok fazla. Eskiden Zonguldak hep örnek şehir olarak gösterilirdi, artık en diplere inmiş. İşsizlik, toplumsal olaylar, aile içi şiddette en başta. Zonguldak’ın üçte ikisi göçmüş durumda. Böyle bir ilin incelenmesi lazım. Zirvede ki bir şehir nasıl dibe iner? Buna bakılması lazım” diye konuştu.