Vali Kaban’a cami talebinde bulunan, İl Müftüsü Öztürk,

“Zonguldak’la bütünleşmiş bir camimiz yok”

Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle beraber Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı makamında ziyaret ederek kent merkezine yeni bir cami yapımı talebinde bulundu.

İl Müftüsü Öztürk ziyaret sırasında Vali Kaban’a kent merkezinin yeni bir camiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Zonguldak’la bütünleşmiş bir camimiz yok. Bütün şehirlerde şehirlerle bütünleşmiş sembol camileri var. Zonguldak’ta maalesef böyle bir sıkıntımız var. Müftülüğümüz karşısında Acılık Camii var. Bütün cenaze namazları orada kılınıyor ama orada  doğru dürüst cenaze namazı kılamıyoruz, oranın girişi çıkışı sıkıntılı. En azından Zonguldak’ta 5-6 bin kişilik sembol bir camii ihtiyacı var. Biz Türkiye genelinde Cuma namazlarını baz alıyoruz. Zonguldak’ta vatandaşlarımızın, esnaflarımızın, kardeşlerimizin araçlarıyla gelip bir cuma namazı kılabileceği camiye ihtiyaç var. Biz bu talepleri kardeşlerimizden alıyoruz. Camimizde bir aş evi olsun, kütüphanesi olsun bir kültür evi gibi böyle bir yer arzu ediyoruz. Bu konuda sizlerden yardım talep ediyoruz.” dedi.

Öztürk konuşmasının ardından topladıkları sembol imzaları Vali Ali Kaban’a teslim etti. Öztürk’ten topladıkları sembol imzaları alan Vali Kaban, bu konuyu gerekli makamlara ileteceklerini ifade ederek, “Toplumunda böyle bir ihtiyacı varsa bizde bu talepleri gereğinin takdiri için gerekli makamlara iletmekle mükellefiz.” şeklinde konuştu.        (Aykut KARA - Aycan KARADAĞ)