THY Osaka Müdürü Cem Aldemir ve Japonya’da yaşayan Zonguldaklı işadamı Murat Ensici; Kumamoto’da meydana gelen depremin yaralarının sarılması adına destek vermeye devam ediyor.
Deprem bölgesindeki okullara THY tarafından 7000 adet oyuncak, futbol topu, çanta gibi eşyalar ulaştırıldı. THY Osaka Müdürü Cem Aldemir ve Murat Ensici; deprem bölgesine giderek okullara THY malzemelerinin bir bölümünü dağıttılar.
Kumamoto’daki ilk ve orta okullarına dağıtılmak için THY’nin yardım malzemeleri Kumamoto Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine törenle teslim edildi. Milli Eğitim Müdürü Takeshi Matsunaga’da yardımları ulaştırdıkları için THY Osaka Müdürü Cem Aldemir ve bu organizasyonun gerçekleşmesi için koordinasyonu sağlayan Murat Ensici’ye de her zaman destek oldukları için teşekkür ettiler. Aldemir ve Ensici; depremden en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Mashiki bölgesinde incelemelerde bulundu. Bu bölgede depremin olduğu tarihten bu yana hala spor salonunda yaşayan 70 kişiye de THY yardım malzemeleri ve Türkiye’de üretilen meyve suları ve çayları ikram edildi. Spor salonunda kalan depremzedelerin prefabrik evlere taşınacağı belirtildi.
Minami Aso Belediye Başkanını ziyaret ederek bölgenin son durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi alan Aldemir ve Murat Ensici, THY Osaka Şubesi tarafından Kumamoto depremine yardim amaçlı düzenlenen golf turnuvasından elde edilen geliri Minami Aso Belediye Başkanına takdim ettiler. Murat Ensici tarafından da Minami Aso Belediye Başkanına depremin yaralarının sarılması için maddi yardım elden teslim edildi. Murat Ensici depremin olduğu tarihten bu tarafa yaptığı isin satışlarının bir kısmını deprem bölgesine yardim olarak ayırdığını ve bu yardım çalışmalarının devamının da geleceğini belirtti. Minami Aso Mura Belediye Başkanı Toshiya Nagano’da THY Osaka Müdürü Cem Aldemir ve Murat Ensici’ye yardımlarından dolayı teşekkür etti.