Japonya'da yaşayan Zonguldaklı iş adamı Murat Ensici, Japonya'nın Kumamoto eyaletinde Nisan 2016’da meydana gelen 6.2 ve 7 şiddetindeki depremlerden etkilenen halka destek oldu. Ensici'nin ve Minami Aso Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonla THY de depremden etkilenen çocuklara oyuncak dağıttı. 
Kumamoto eyaletinde meydana gelen deprem sonrası hala halkın bir kısmı depremden korunma binalarında yaşadığını ifade eden Zonguldaklı iş adamı Murat Ensici, sosyal sorumluluk projesine imza attı. Ensici, çocuklarda depremin etkilerini en aza indirmeleri için THY Osaka Müdürü Cem Aldemir ile birlikte deprem bölgesine 6 bin 700 adet oyuncak yardımı geçekleştirildi. Bu oyuncakların 3 bin adetlik kısmı THY Osaka Müdürü Cem Aldemir’in de bölgeye giderek anaokulunda dağıtıldı.
Aldemir, ilk olarak Kumamoto Eyaletinin Minami Aso Belediye Başkanı ile görüştü. Belediye Başkanından deprem hakkında bilgi alan Aldemir; Türk halkının üzüntülerini dile getirerek biran önce depremin yaralarının sarılması dileğinde bulundu. Aldemir, "Bu anlamda da THY olarak yapabileceğimiz konular olursa elimizden geleni yardımı yapacağız. Çocuklara oyuncak yardımı yaparak çocukların azda normal yaşamlarına dönmelerine katkı sağlamak için geldik. Bundan sonrada bölgeye gelmeye devam edeceğiz" dedi.
Bölge Belediye Başkanı ve depremzede halk, THY Osaka Müdürü Cem Aldemir'e yaptığı katkılar ve ziyaretten dolayı memnun kaldıklarını belirterek teşekkürlerini ilettiler. Minami Aso Belediyesi Meclis Üyesi ile birlikte ziyaret programını hazırladıklarını ifade eden Zonguldaklı işadamı Murat Ensici, "Bu programı Ota Bey ile birlikte hazırladık. Ota Bey gibi bir insanla dost olduğum için kendimi gerçekten çok şanslı görüyorum. Minami Aso Belediyesi Meclis Üyesi Ota Bey’in evi de depremde yıkıldı. Ota bey ve Cem beyde ilk defa tanışmış olmalarına rağmen Ota Bey’in kendilerine gösterdiği ilgi ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ettiklerini belirttiler. Şu an Japonya hükumeti, yerel yetkililer ve halk el ele vererek depremin yaralarını sarmak için büyük bir gayret ve sükunet göstermektedirler. Depremin verdiği zararlar çok ancak insanlar bir şekilde bu yaraları sarmak için ülke, dil ve din fark etmeksizin birbirlerine yardımcı olmaları gerçekten çok anlamlıdır. Mesafelerin önemi yok. Yeter ki insanlar istesinler. Şartlar zorlandıktan sonra bir çok güzel etkileşim gerçekleştirilebiliyor. Her şey daha güzel yaşanılabilir bir dünya için insanların el ele ve gönül gönüle vermeleri dileklerimi de yinelemek isterim" diye konuştu.
Ensici, depremden etkilenen halkın yanlarında olduklarını sözlerine ekledi.