18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Zonguldak Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi ve Zonguldak Şehit Aileleri Derneği ziyaret edildi.
Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Zonguldak Şehitler Anıtı önünde yapılan törene; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Garnizon Komutanı Birol Şimşek, İl Jandarma Alay Komutanı Haluk Selvi, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, siyasi parti il ve ilçe başkanları, daire müdürleri, şube başkanları, STK temsilcileri, öğrenciler, askeri erkan, emniyet teşkilatı, Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören, Şehitler Anıtı önüne Zonguldak Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Zonguldak Belediyesi ve Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin konulmasıyla başlandı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.
“DÜNYA DÖNDÜKÇE BU VATAN SONSUZA KADAR VAR OLACAKTIR”
Günün anlam ve önem taşıyan konuşmasını Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz yaptı. Yorulmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türk ulusu tarih boyunca ülkesinin bütünlüğü, bağımsızlığı ve halkın hürriyeti için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve yurdun her köşesinde nice zaferlerde birçok şehit vererek tüm dünyaya Türk’ün gücünü ispatlamıştır. 18 Mart Şehitler Günümüzü andığımız bugün de tüm şehit ve gazi yakınlarını saygı ile selamlıyorum. Bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi aramızda bulunmayışının derin hüznünü yaşadığımız bugünümüzde askerlik vazifesini yerine getirirken şehit ve gazi olan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyoruz ruhları şad olsun. Aziz şehitlerimiz; sizler yattığınız yerde rahat uyuyun. Kahraman gazilerimiz; gönüllerinizi ferah tutun. Şehit kanları ile sulanan bu toprakları korumak görevini artık biz ve yeni yetişen gençlerimiz devralmıştır. Dünya döndükçe bu vatan sonsuza kadar var olacaktır. Ne mutlu şehitlik ve gazilik mertebesine erene. Ne Mutlu Türküm Diyene.”
Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz’ın konuşmasının ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, Garnizon Komutanı Birol Şimşek ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Şehitlik Anıtını ziyaret defterini imzaladılar.
Törenin ardından Vali Ali Kaban ve protokol üyeleri Zonguldak Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret ettiler. Şehit aileleri ile bir araya gelen Vali Kaban, şehit aileleri ile bir süre sohbet etti ve ardından anı defterine kendi duygu ve düşüncelerini yazdı. Kaban, yazdığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki cennetten bir parça. Ama aynı zamanda o kadar zorlu bir coğrafya. Bu coğrafyada kalabilmek yüklü bedellere haiz. Bin yıldır bu topraklardayız ve kimse bu denli kalamadı buralarda. Ve bizim şehitlerimiz bu bin yılda o kadar çoğaldı ki onlar çoğaldıkça biz de büyüdük. Şimdi yine her zamankinden daha çok birlikteliğe muhtacız. Ama biliyoruz ki; şehitlerimizle kıyamete dek buralarda olmaya devam edeceğiz. Hepinizin ruhu şad olsun.”
Son olarak Vali Ali Kaban, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği ziyaretinde şehit annesi olan Şükran Yorulmaz’a çiçek takdim etti.