19 Eylül Gaziler Günü Anma programı kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü Anma programı çerçevesinde Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Alay Komutanı Albay Ergün Özgür ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal tarafından Zonguldak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, daire başkanları, şube müdürleri, gaziler, emniyet personeli, askerler ve öğrenciler katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal,“19 Eylül Gaziler Günü, Savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, Aziz Milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün gazi olmanın gururu ve kıvancını büyük bir coşkuyla yaşıyoruz.19 Eylül, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir, bu toprakların bir daha istila edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül İstiklal gazilerimizin, Kore gazilerimizin, Kıbrıs gazilerimizin, asker, polis ve tüm malul gazilerimizin şeref günüdür” dedi. Konuşmanın ardından tören sona erdi.

Valilik binası önünde düzenlenen törenin ardından Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valisi Ali Kaban ve beraberindekiler, Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal’ı ziyaret etti.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ve beraberindekiler, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal ve gazilere ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşma yapan Zonguldak Valisi Ali Kaban, “Bize emanet edilen vatanda bize emanet edilen göz bebeği gazilerimiz iyi ki varsınız ve hep var olunuz. Hepinize uzun ve hayırlı ömürler diliyor, aramızdan ayrılmış gazilerimize de Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum” dedi. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal Zonguldak Valisi Ali Kaban’a dernek binası yer konusunda destek istedi.