Zonguldak Tabip Odası Başkanı Dr. Erol Ünal Tıp Haftası’nın kendileri için dolu dolu geçtiğini söyleyerek, yapılan etkinlikleri anlattı.
Ülke genelinde 14 Mart’ta kutlanan Tıp Haftası sebebiyle Zonguldak’ta bir çok etkinlik düzenlendi. Zonguldak Tabip Odası Başkanı Erol Ünal yapılan etkinler hakkında bilgi verdi. Bu yıl 70 civarında sporcunun destek verdiği ve sağlık kurumları arasında düzenlenen voleybol, basketbol ve futbol turnuvaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Ünay, "İlkokul 3 ve 4.sınıf öğrencilerinin katılımıyla ’Şiir-Resim Yarışmaları’ düzenledik. Artık geleneksel hale gelen ’Doktorum’ konulu yarışmalarda, çocukların gözünden hekimlik ve sağlık çalışmalarının anlatıldığı eserleri değerlendirdik. Dereceye giren minik öğrencilere, aile ve öğretmenlerinin katıldığı törende ödüllerini verdik" dedi.
Zonguldak Fotoğraf Derneğinin desteğiyle 17 hekimin 42 eserinin yer aldığı ’Fotoğraf Sergisi’nin de oldukça beğenildiğini söyleyen Ünal, "Atatürk Kültür Merkezinde sanatseverlerce 5 gün boyunca ziyaret edildi. Doktorlarımızın yoğun iş tempolarına rağmen vakit ayırarak meslek dışı alanlarda hobi olarak çekilen, ancak fotoğraf camiasında oldukça beğenilerek tam not alan eserler bizi de oldukça memnun etti. Tüm sivil toplum kuruluşlarına desteklerinden ötürü teşekkür ederiz. Son günlerde gerçekleştirilen hain terör saldırıları sebebiyle planladığımız pek çok etkinlikle beraber 19 Mart geleneksel tıp balosunu da iptal ettik. Artık bu şiddetin, terörün son bulmasını ve masum insanların göz yaşlarının dinmesini istiyoruz. Üzgünüz, öfkeliyiz ancak gelecekten umutluyuz. Birlik ve beraberlik içinde kötü günlerden kurtulacağımıza inanıyoruz " diye konuştu.