Yeni İl Emniyet Müdürü gazetecileri kabul etti

Zonguldak’ta vatan haini yok!



Ne AKP’nin, ne CHP’nin ne de MHP’nin adamı olmadığını belirten Turanlı “Devletin memuruyum, devletim, milletim ve bayrağım için çalışırım” dedi 

“Zonguldak yol konusunda ihmal edilmiş, gezdiğim bazı semtlerdeki yollar bizim köyün yollarından berbat” diyen yeni İl Emniyet Müdürü ilk fırsatta bir maden ocağını gezmek istediğini belirtti 

“Fenerbahçeli” olduğunu da belirten Rize İkizdereli A. Metin Turanlı “ama şimdi Zonguldak Kömürsporlu olduk” diyerek takıma destek vereceğini de sözlerine ekledi 

Hanımının teyzesinin kızı olduğunu dikkat çeken Turanlı, “bar da bilirim, cami de bilirim, ama devletimi, milletimi, kendimi utandıracak hiçbir şey yapmadım, yapmam da, hele çapkınlık hiç yapmam, yapsam önce beni hanım keser” diyerek ağırladığı gazetecileri kahkahaya boğdu 

“Zonguldak’ta uydudan yayın yapan TV yok, oysaki vatandaş okumaktan ziyade izlemeyi tercih ediyor” dedi ve yazılı basın için de “birbirlerinin ayağına sıkan bir görüntü var, bu da basının birleşip kent için çalışmasını engelliyor” yorumunu yaptı.

 

Zonguldak Emniyetinin başına İl Müdürü olarak atanan A. Metin Turanlı Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti üyesi basın mensuplarını makamında kabul etti.

Bir saati aşkın gazetecilerle sohbet eden Turanlı kimi zaman ilginç tespitler yaparak basın mensuplarını şaşırttı.

DENİZ DOLDURULMALI

İstanbul’da görev yaptığı süre içinde uzun yıllar İstanbul emniyetin İnşaat Emlak dairesinde çalıştığını da vurgulayan Metin Turanlı “Bu konularda iddialıyım, bir çok  Belediye Başkanından daha fazla bilgiye sahibim” dedi.

Zonguldak’ta yayalardan kaynaklanan bir trafik keşmekeşinin ve sıkıntısının olduğuna dikkat çeken Turanlı “İstanbul Maltepe’de deniz dolduruldu, neredeyse adalara kadar yanaşıldı ve büyük alanlar kazanıldı, Rize’de de böyle, Zonguldak’ta Jandarma komutanının penceresinden denize baktım, AVM önünden Fener burnuna kadar doldurulabilecek bir alan var, mendirek başka noktaya kaydırılarak liman korunabilir, böylece vatandaşa da yaya gezme yolu açılır, yaya gezme yolu açılınca da ana cadde üzerindeki yoğunluk buralara kayar ve trafik rahatlar” dedi.

ZONGULDAK’TA VATAN HAİNİ YOK

Zonguldak’ta halk arasında fetöcülük olaylarına pek rastlanmadığını vurgulayan yeni Emniyet Müdürü “Burada vatan haini yok, herkes vatanını milletini seviyor” dedi. Turanlı ayrıca kentte asayiş olaylarının da günde ortalama 30 vaka ile sınırlı olduğuna dikkat çekerek “İstanbul’da bu rakam 900 ile 1200 arasında değişiyor” dedi.

Turanlı kendisinin uzun yıllardır devleti, milleti ve bayrağı için çalıştığını, ne CHP’nin, ne AKP’nin, ne MHP’nin adamı olmadığını,  sadece devlet memuru olduğunu söyleyerek “şimdiye kadar utanılacak hiç bir geçmişim olmadı” şeklinde sözlerine devam etti.

HERKES DÜRÜST OLMALI

Gazetecilerin de kendilerine göre görevlerinin bulunduğunu söyleyen Turanlı “ancak herkes görevini dürüst yapmalı, bir şey yazmadan önce bizlere sorulmalı, yalan yanlış yazana elbette ki bir tavrımız olur, onu bu kapıdan içeri koymayız, elimden gelse il sınırları içine bile koymam” diyerek işbirliği içinde çalışmanın herkesin yararına olacağına hatta Zonguldak’a böylece daha faydalı olunacağına dikkat çekti.

Zonguldak’ta uydudan yayın yapan bir tv kanalının bulunmamasının eksiklik olduğuna değinen Turanlı “şimdilerde vatandaş okumaktan ziyade izlemeyi tercih ediyor, bu konuda Zonguldak tv yayını konusunda şanssız bir kent, yerel medya, gazeteler gelişmiş bir durum arz ediyor ama birbirlerinin ayağına sıkanlar var, bu da daha iyi bir Zonguldak için olumlu bir hareket değil” dedi.

“OCAĞA İNMEK İSTİYORUM”

Hanımınla beraber kenti tanımaya çalıştıklarını söyleyen Turanlı geçtiğimiz günlerde Gökgöl mağarasını gezdiğini, çok beğendiğini şimdi de derinlere inmek istediğini belirtti. Derinlerden kastının ise maden ocağı olduğunu vurguladı. Gazeteciler de bu sözlerinin üzeine kendisine Kozlu ocağını tavsiye ettiler.

“HANIM TEYZEMİN KIZI”

Rize İkizdereli olduğunu belirten Turanlı “çobanlık da yaptım, dışişlerinde de çalıştım; bar da bilirim, cami de bilirim, ama utanılacak hiçbir şey yapmam, hele hele çapkınlık hiç yapmam,  zaten yaparsam önce beni hanım keser” diyerek ağırladığı gazetecileri kahkahaya boğdu.

Bir anısını da anlatan Turanlı “Bir gazeteciye isteği üzerine koruma vermişlerdi, beyefendi rahat rahat evinden işine eşliğinde gidip geliyordu, sonra İstanbul’a atanan yeni müdür korumasını alınca kıyameti kopardı, her gün İstanbul trafiği konusunda emniyeti ve trafikçileri suçlayıcı yayın yaptı, böyle gazetecilik olur mu?” dedi.

Bir gazetecinin istediklerinde kendilerine koruma verilip verilmeyeceği konusundaki sorusu üzerine de “can emniyeti varsa veririz ama bir sakıncası var, başınızda koruma olduğu için çapkınlık yapamazsınız” diyerek yine gazetecileri güldürdü.

ZONGULDAK YOL FAKİRİ

Zonguldak’a geldiğinde şaşırdığını belirten Emniyet Müdürü Turanlı “yıllardır ihmal edilmiş yollar var, burada Fransızlar varmış, onların yaptığı yollara pek ilave olmamış, öyle duruyor, Kozlu Kılıç’ta bulunan kortu gördüm, civar yerleşim yerlerini gezdim, sanki bizim köyün patika yolları gibi, basının bu konuda işbirliği içine girip bunları gündeme getirmesi gerekir” diyerek bu konuları bir araya geldiklerinde siyasilere de anlatacağını belirtti.

“FENERBAHÇELİYİM”

Hangi takımı tuttuğu konusunda sorulan bir soru üzerine de “Bizim Rize’de Trabzon ile spor konusunda belli bir çekişme yaşanır, Rizeliler genelde Fenerbahçelidir,  ben de öyleyim ama şimdi Zonguldak Kömürsporlu da olduk” dedi. Gazetecilerin kendisine stadın perişan halini anlatmaları üzerine de “bu konuda da elimizden gelen bir şey varsa yaparız, gerektiğinde siyasetçilere de durumu aktarırız” şeklinde konuştu.

SERT MÜDÜR

Zonguldak İl Emniyet Müdürünün basın mensuplarıyla sohbeti 1 saat 15 dakika kadar sürdü. Sorulan her soruya cevap veren, kapısının basın mensuplarına her zaman açık olduğunu belirten ama onları “gerçekleri ve doğruları yazmaları” konusunda sık sık uyaran İl Emniyet Müdürü A. Metin Turanlı ziyaret bittikten sonra gazetecileri girişlerinde olduğu gibi çıkışlarında da tek tek ellerini sıkarak uğurladı ve üzerlerinde “nazik bir müdür” izlenimi bıraktı ancak söylemlerindeki kararlılık ve kesin ifadelerle de “sert müdür” imajını da yaratmış oldu.

Sermet AKSU