Zonguldaklı Nejat Çelik Türkmendağı'nda şehit oldu

Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine destek vermek için Türkmen Dağı bölgesine giden Zonguldaklı Nejat Çelik şehit oldu.

Yakınlarından alınan bilgiye göre, Nejat Çelik rejim güçleriyle girdiği çatışma sonucu dün şehit düştü. ÇATES’te memur olarak çalışırken Bayırbucak Türkmenlerine destek vermek amacıyla bölgeye giden Çelik’in yıllık izne ayrılarak bölgeye gittiği öğrenildi.

ürkmen Dağı’nda yaşayan Bayırbucak Türkmenleri son dönemde Rusya, Hizbullah ve Esad güçlerinin hedefi haline geldi. Fransa ile Ankara Hükemeti arasında imzalanan Ankara Antlaşmasına göre bugünkü Suriye sınırımız çizilmiş, Hatay gibi Bayırbucak bölgeleri Suriye tarafında kalmıştı. 27 Türkmen köyü, Türkmen Dağı bölgesinde bulunuyor.

Bayırbucak nerede?

Bölgedeki IŞİD (DAEŞ) tehdidine karşı silahlanan Türkmenler, kendilerini koruyamayan rejimin saldırısıyla karşı karşıya. Savaşın başladığı günden itibaren yalnız bırakılan Türkmen köyleri önce IŞİD (DAEŞ)’in sonra PYD’nin tehdidiyle karşı karşıya kaldı. IŞİD (DAEŞ) saldırılarının ardından PYD tarafından köyleri boşaltılan Türkmenler bir süre sonra kendilerini korumaya başladı fakat bu defa devreye Suriye rejimi girdi. Rusya ve Hizbullah ile birlikte Türkmen Dağı’na saldıran rejim güçleri bölgenin kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdi.