Zonguldak Sanat Tiyatrosu yeniden yapılandırdığı ekibiyle birlikte ‘Ayıp Ettik’ oyununu seyirciyle buluşturacak

ZST PERDE DİYECEK

Zonguldak Sanat Tiyatrosu (ZST), yeni ekiple ‘Ayıp Ettik’ oyununu 21 Kasım saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde tekrardan sahneleyecek. Uğur Yağcıoğlu’nun kaleme aldığı Erhal Koltuk’un yönetmenliğini üstlendiği ve 17 kişilik oyuncu kadrosunun yer aldığı komedi oyunu seyirciyle tekrar buluşmaya hazırlanıyor.

“BİR KEZ OYNAMAK BU KENTTE YETERLİ DEĞİL”

ZST’nin yönetmeni Erhal Koltuk, oyun hakkında, ‘Ayıp Ettik’ oyununu daha önce oynadıklarını belirtirken, “Bir kez oynamak bu kentte yeterli değil. Ulaşamadığımız izleyici kitlesi var. İkinci kez oynayarak ulaşmadığımız seyircilere ulaşmak istiyoruz. İlk oyunumuzda salon fuldü ve bu bizi motive etti. Talep de gelince tekrardan sahnelemek istedik” şeklinde konuştu.

“BİZİ MOTİVE EDİYOR”

ZST yeniden yapılandıklarını ve yeni arkadaşların tiyatro tutkularının kendilerini motive ettiğini ifade eden Koltuk, “Yeni arkadaşlarımız ekibimize dahil oldu. Arkadaşlarımızla beraber daha güçlü ve enerjik olduk. Tiyatroyu seven ve işini ciddi yapan arkadaşların olmasını görmek bizi daha da motive ediyor. Güzel çalışıyoruz ve herkes sorumluluğun bilincinde. Bu doğrultuda 21 Kasım da ikinci kez tiyatro severlerin karşısına çıkıyoruz” dedi.

“TİYATRO SEVERLERE AYNI OYUNU TEKRAR TEKRAR OYNAMAK HOŞ DEĞİL”

Zonguldak Sanat Tiyatrosu’ndan ayrılan kişilerin yeni bir tiyatro grubu kurdukları ve aynı oyun ile çıkacakları konusunu da değerlendiren Koltuk, “Ekipte bazı arkadaşlarımız bizden ayrılarak yeni bir tiyatro grubu kurdular. Bu olay Zonguldak Sanat Tiyatrosu olarak bize gurur veriyor. Bizden ayrılan kurulan gruplar oluşması bu bizim büyüklüğümüzdür. Üretiyoruz ve bu işin bu boyutunu seviyorum. Bu kentte çok tiyatro grubu olması tiyatronun güçlenmesi anlamına gelir. Bizim kentimizde şu an aynı anda 3 tiyatro grubu aynı oyunu aynı zaman aralıklarında oynayacak. Kentimiz sanat anlamında yeterli değil, bu anlamda tiyatro severlere aynı oyunu tekrar tekrar oynamak hoş değil.  Oyunun yazarı ile görüşüp izini alan biziz. Bizden ayrılan gruplarda bu oyunu oynamak istiyor. İsteyen oynayabilir ve biz de mutlu oluruz” ifadelerine yer verdi.

“AYIP ETTİK”

Oyunun konusuysa söyle; Türkiye’nin Avrupa Birliğine girebilmesi için şartlar sunulur; bunlardan bir tanesi de ortaöğretim okullarında cinsel eğitim dersleri okutulmasıdır, fakat müfredat yoktur. Cinsel Eğitim konusunda müfredatı oluşturma görevi, geçmişlerinde iki sevgili olan fakat aldatma yüzünden ayrılmış ikiliye verilir. Adem ile Havva’dan başlayarak günümüze kadar kadın-erkek ilişkileri ile ilgili çeşitli örneklemelerin sunulduğu oyunda öpüşmenin bulunması, ilk Türk nasıl doğdu, aldatma ve yasaklı dönemde yaşanan eğlenceli eşleşmeler gibi konular ele alındı. Kadın-erkek ilişkilerinde nereden nerelere gelindiğinin anlatılıyor.

Aycan KARADAĞ- Umut ERSES