Zonguldak İl ve İlçe Odalarının Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile Genel Sekterlerinin katılım sağladığı UR-GE Projesi ve İhracat Portalı Turkishexpoters.net tanıtım toplantısı Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı. Toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya; Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, Genel Sekreteri Gündüz Acar; Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cihat Yaban; Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Recep Acar, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, Meclis Başkanı Nedim Kaplancan, Alaplı Ticaret ve Sanayi Genel Sekreteri Taner Arslan; Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pazvant, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Kemal Başar; Zonguldak il/ilçe Odaları Akademik Danışmanı Yrd.Dç.Dr. Ferdi Kesikoğlu ve BAKKA Uzmanı Mustafa İnanır katıldı.

Toplantının ilk kısmında TechNofis Danışmanlık Eğitim Organizasyon Genel Müdürü  Serdar Demirbilek’in hazırlamış olduğu sunumla Batı Karadeniz Ur-Ge Projesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Oda yönetim kurulu başkanlarının da üzeride mutabık kalması üzerine 7 Odanın ortaklığında ( Zonguldak TSO, Ereğli TSO, Devrek TSO, Çaycuma TSO, Alaplı TSO, Düzce TSO, Akçakoca TSO)

Ağaç işleri ve Mobilya,

Metal ve Metal Ürünleri,

Gıda Ürünleri,

 Tekstil Ürünleri

 olmak üzere 4 sektörde UR-GE Projesi yapılması ve yürütülmesi kararlaştırıldı.

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi ( UR-GE) Projesi, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen sektörel kümelenme projesi olup  kümelenme projeleri ile firmaların, işbirliği kuruluşları önderliğinde; Ortak ihtiyaç analizi, Öğrenme (eğitim ve danışmanlık), Pazarlama (tanıtım, marka, ticaret heyeti, eşleştirme) gibi ihracata yönelik ortak eylem ve faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.Aynı sektörde faaliyet gösteren firmaların bir araya getirilerek ve 3 yıl boyunca birlikte hareket etmesi sağlanarak uluslararası arenada rekabet gücünün artırılması hedeflenmektedir.Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından %75 oranında desteklenmektedir.

Toplantının ikinci kısmında ise Ekonomi Bakanlığının ihracatçılara e-ticaret sitelerine üyelikte  sağladığı  % 80 oranında destekle çok uygun bir fiyata edinilebilen Turkishexporter üyeliği hakkında tanıtım yapıldı. Turkishexporter.Net Uzmanlarının yaptığı sunumda  Türkiye'nin en büyük ihracat portalı olarak 12 yıldır Türk ihracatçılarına hizmet vermekte olan portalın ihracat yapmak isteyen firmalara sağladığı kolaylıklar ve fırsatlar anlatıldı. Türk İhracatçıları için masabaşı pazar araştırması kapsamında elektronik eşleştime yöntemiyle hazır (potansiyel)  ihracat müşterisi üreten Turkishexporter.Net, aylık 1,500 - 2,000 adet gibi bir sayıda ihracat potansiyeli yaratıyor. Özellikle Türkiye’den ithalat yapmak isteyen alıcıları Türk üreticileri ile buluşturan “İhracat Fırsat Bültenleri“ e-ihracat sistemi ihracatçılar çok önemli fırsatlar sunuyor. 240 ülke ve bölgeden, 19 yıldan bu yana hiç aksamaksızın her gün yüzlerce ihracat fırsatını üyesi Türk şirketlerine e-posta bülteni halinde "İhracat Fırsat Bültenleri" hazırlayıp paylaşan  Turkishexporter.Net, bu hizmeti Türk sanayi ve ihracat profiline uygun 40 ana sektör ve 400  dolayında alt sektörde gerçekleştiriyor.