Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu ortaklığı ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi tarafından  2014 yılında açılan ‘’Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı’’na sunulan ve 1 Kasım 2016 tarihinde başlayan ‘’Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında ‘’ projesi kapsamında 18-28 yaş arası 100 işsiz kadına verilecek olan eğitimler başladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri Hilal Turan ve Umut Üzmez genel iletişim, protokol bilgisi, etkili ve güzel konuşma, sekreterlik bilgisi, halkla ilişkiler, çatışma ve stres yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama, etik gibi konuların işlendiği dersler 50 kişilik grup için Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda 50 kişilik grup için de Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı konferans salonunda verilmeye başlandı. 3 Nisan- 12 Mayıs tarihlerinde sürecek eğitimlerin son haftası Çaycuma Meslek Yüksek Okulunda uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demi ”Projemizin en önemli ayağı olan eğitimlere başlamış bulunmaktayız. 100 genç işsiz kadınımıza çağrı merkezi operatörlüğü sektöründe avantaj sağlayacak sertifika vereceğimiz bu eğitimler sonunda da işin takipçisi olacağımızı daha önce de söylemiştik. İlimize devlet eli ile bir çağrı merkezi yatırımı çekebilmek için gerekli lobi faaliyetlerini sürdürüyoruz. Birçok bakanımıza dosyamızı sunduk. Kendileri de bu fikrimize sıcak bakıyorlar. İlerleyen zamanlarda bu konuda gelişmeler yaşandığında projemizin değeri katlanacak. Eğitimlere katılım sağlayan kursiyerlerimize başarılar diliyorum. İnşallah eğitimler kendileri için faydalı olur” dedi.