65 yıllık zurnacı Sadık Çelik akciğerinden ameliyat olunca zurnasını üfleyemez oldu, şimdi 7 nüfusa yaşlılık aylığı ile bakmaya çalışıyor

 73 yaşındaki Sadık Çelik tam 65 yıldır zurna çalarak geçimini sağladı. Düğünlerde davulcunun yanında zurnacı olarak geçimini sağlamış olan Sadık Çelik rahatsızlandı ve akciğerinden ameliyat oldu. İşte bu ameliyat da kendisinin tek geçim kaynağı olan zurnacılık mesleğini engelledi. Çünkü artık zurnasını üfleyecek nefese sahip değil.

Zurnacılıktan başka bir mesleği olmayan Kastamonu Araç’lı Sadık Çelik’in ekecek biçecek bir toprağı da yok, SGK’dan emekliliği de olmayan Sadık Dede’ye sadece bir yaşlılık aylığı bağlamışlar ve şimdi o 7 nüfusuna bu çok az miktardaki aylığı ile bakmaya çalışıyor ama bu devirde tabii ki bu iş çok zor.

Sadık Çelik Halkın Sesi’ne geçimini sağlayamadığını açıklayarak “beni dilenci zannetmeyin, ben sanatkarım, ömrüm insanları düğünlerinde derneklerinde eğlendirmekle geçti, ama artık zurna çalamıyorum, rahatsızım, bu da benim zoruma gidiyor ama ne yapayım öte yanda 7 nüfus bana bakıyor” şeklinde konuştu.

Sadık Çelik kendisine, başka bir iş vermek isteyenlerin ya da yardımda bulunmak isteyenlerin          (0538 781 86 56) numaralı telefondan ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.

Sermet AKSU